Programa 2023-2024
Fitxa de l'activitat
Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat
Període de sol·licitud tancat
Títol:
Assaboreix la Mediterrània: la coca de recapte
Descripció breu:
En aquest taller coneixerem la riquesa dels productes que han configurat la dieta mediterrània, una cuina totalment adaptada al medi i que és font de salut. L'activitat proposa elaborar, d'una manera pràctica i participativa, una recepta culinària, utilitzant correctament el material i les eines de cuiner. Els participants aprendran a conèixer els productes i a desenvolupar la imaginació i la creativitat en l'elaboració d'una recepta que finalment podran degustar o endur-se.
Lloc o equipament:
Aula educativa del Museu de la Mediterrània.
Nivell educatiu:
Educació infantil: Si
Educació primària: Si
Educació secundària: Si
Cicles formatius: Si
Cicle inicial: Si
Cicle mitja: Si
Cicle superior: Si
Primer cicle ESO: No
Segon cicle ESO: No
Batxillerat: No
Durada:
1 hora i 30 minuts.
Preu/alumne original:
6.5 €
Preu/alumne amb subvenció aplicada
4 €
* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.
Objectius:
1. Donar a conèixer els productes característics de la dieta mediterrània presents a casa nostra. 2. Valorar la qualitat i la diversitat de fruites i verdures que hi ha a l'entorn. 3. Experimentar amb els sentits les textures i les olors dels productes que fem servir. 4. Desenvolupar la imaginació i la creativitat per elaborar la recepta final. 5. Valorar la feina ben feta, amb les eines i l'ordre corresponents.
Descripció de l'activitat:
Breu explicació dels productes que han configurat la dieta mediterrània. Elaboració pràctica d'una recepta culinària, de manera ordenada, participativa i utilitzant el material necessari correctament. Finalment, cada alumne/a s'emporta a casa la recepta que ha cuinat.
Materials utilitzats:
Caixes didàctiques amb tots els estris necessaris que es fan servir: balança, bol, corró, etc.; forn elèctric per coure la coca; ingredients per elaborar el producte, com ara farina, tomata, olives, orenga, verdures, formatge, etc., i recepta del producte elaborat.
Mecanismes d'avaluació:
Avaluació contínua durant el desenvolupament de l'activitat. Es lliura una enquesta de valoració al/la docent en finalitzar l'activitat.
Observacions:
Cada alumne/a elaborarà una coca de recapte individual. L'escola ha d'informar el Museu dels casos d'intolerància o al·lèrgia a qualsevol aliment, però especialment al gluten i la lactosa. Sempre que sigui possible, s'adaptarà la recepta a cada cas. En casos de grau baix d'intolerància, el museu disposa de material per utilitzar aliments sense gluten. Per a altres casos s'haurà de valorar si l'alumne/a pot fer l'activitat. El preu mínim per grup és l'equivalent a quinze alumnes.