Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Josep Pla

Nou, 51
Palafrugell - Baix Empordà
Telèfon: 972305577
Fax: 0
info@fundaciojoseppla.cat
www.fundaciojoseppla.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

On són els meus papers?


Descripció breu:

Activitat infantil en la qual els alumnes coneixeran qui és l'escriptor Josep Pla. A partir d'un joc a l'entorn de l'exposició permanent "Josep Pla (1897-1981)", els participants i la monitora aniran descobrint i recuperant els papers, llibres, diaris i revistes que l'escriptor ha perdut i que no sap com trobar. L'ajudem?


Lloc o equipament:

Fundació Josep Pla


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Aproximació a la biografia i a l'obra de Josep Pla. Generar curiositat pel món de la lectura. Valorar la feina de l'escriptor.


Descripció de l'activitat:

Es comença a partir d'un joc d'identificació utilitzant el plafó de fotografies que introdueix la nostra exposició permanent per reconèixer-hi l'escriptor. A continuació s'inicia el recorregut a través dels cinc àmbits de l'exposició permanent, on els alumnes van descobrint la figura de l'escriptor i a la vegada van trobant aquells papers, llibres, diaris i documents que Josep Pla ha perdut. Conclou amb una reflexió: ja hem trobat tots els papers i els tornem a l'escriptor. Amb aquest final ens adonarem de la quantitat de pàgines que va escriure i en llegirem uns mots abans de marxar.


Materials utilitzats:

Exposició permanent. Fotografies biogràfiques. Llibres, diaris i revistes de l'escriptor. Escultura de cartró pedra de Josep Pla. Materials plàstics.


Mecanismes d'avaluació:

Es lliura una enquesta als professors en la qual es valoren els aspectes organitzatius, de continguts i metodologia de l'activitat. Posteriorment, l'equip del Servei Educatiu (FJP) en valorarà els resultats i aplicarà, si escau, les mesures correctores oportunes a l'activitat.


Observacions: