Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

VOCONTIS Arqueologia i Cultura

Rambla de Recolons, 37
Caldes de Malavella - Selva
Telèfon: 675411601
Fax:

www.vocontis.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Artesans romans. Elaboració de mosaics


Descripció breu:

Iniciarem l'activitat al nostre centre amb una petita exposició en què descobrirem un dels elements arquitectònics més representatius de la cultura romana, els mosaics: origen, utilitat i tècnica d'elaboració, i coneixerem els mosaics localitzats en jaciments gironins. A continuació, amb la supervisió constant de l'arqueòleg, es posarà en pràctica tot el coneixement adquirit en la sessió teòrica, elaborant mosaics amb autèntiques tessel·les utilitzant les mateixes tècniques que els artesans romans.


Lloc o equipament:

Centre de formació de VOCONTIS, Serveis Culturals, al c/ Termes Romanes, 23, de Caldes de Malavella.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 hores, aproximadament.


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. D'una manera pràctica, acostar l'arqueologia als nens i nenes i fer-los partícips del coneixement que en tenim. 2. Conèixer els aspectes bàsics de la cultura romana i fomentar l'interès per descobrir els atributs i les qualitats integrades en els objectes: les dimensions, la forma, la textura o el color. 3. Complementar la comprensió dels continguts treballats a l'aula i fomentar el treball en equip, el respecte envers el company, l'empatia, la paciència, i prendre consciència de la necessitat de conservar i respectar el patrimoni cultural i arqueològic


Descripció de l'activitat:

Al centre de formació de VOCONTIS Serveis Culturals, es farà una introducció que parlarà dels aspectes bàsics de la cultura romana. Per mitjà d'un projector, es mostraran imatges representatives d'un dels elements arquitectònics més representatius d'aquesta cultura, els mosaics: origen, utilitat i tècnica d'elaboració, i coneixerem els mosaics localitzats en jaciments gironins. Seguidament, amb la supervisió constant de l'arqueòleg, es posarà en pràctica tot el coneixement adquirit en la sessió teòrica, elaborant mosaics amb autèntiques tessel·les i utilitzant les mateixes tècniques que els artesans romans.


Materials utilitzats:

Projector d'imatges; goma EVA; imatges de mosaics originals sobre paper plastificat; tessel·les; suport: cartró o fusta; plantilla; cola blanca; pinzells; sorra acrílica per rejuntar el mosaic; aigua; recipients; espàtules; esponges.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de l'activitat, tots els responsables del grup avaluaran els aspectes generals de l'activitat per mitjà d'una enquesta.


Observacions:

Caldrà que els alumnes portin roba que es pugui tacar o la bata escolar. És necessari transport per arribar al lloc on es fa l'activitat.