Programa 2023-2024

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu del Suro de Catalunya

Placeta del Museu del Suro, s/n
Palafrugell - Baix Empordà
Telèfon: 972307825
Fax: 972307825
servei.educatiu@museudelsuro.cat
www.museudelsuro.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

L'operació modernista de Can Mario


Descripció breu:

Benvingut al remodelat complex industrial de Can Mario. La germana del general Guitart Lostaló us espera per ensenyar-vos l'operació modernista. Descobrireu la història i la funció d'un dels edificis més significatius del passat surer de Palafrugell. Us atreviu a pujar les 182 escales per veure les magnífiques vistes a 30 metres d'altura?


Lloc o equipament:

Exterior del complex industrial Can Mario, dipòsit modernista, forns d'aglomerat de suro.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

1.30 hores


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Conèixer un dels pocs dipòsits modernistes en ferro de Catalunya, situar-lo en la línia del temps, ser capaç de contextualitzar-lo amb altres construccions europees. Comprendre'n les tres funcions i les característiques arquitectòniques. Valorar el patrimoni arquitectònic i industrial proper que ens envolta. Situar Palafrugell dins la història de la indústria surera del país. Identificar elements geogràfics propers. Seguir unes normes de comportament a l'exterior i en un espai diferent.


Descripció de l'activitat:

Visita exterior teatralitzada per conèixer els diferents elements modernistes del complex industrial de Can Mario. S'inicia amb l'observació de la gran porta de ferro modernista, on cal buscar els elements modernistes més significatius per després veure en imatges les set diferències amb l'antiga façana. El recorregut continua a la plaça de Can Mario, amb l'explicació de les diferents parts del dipòsit, la història i la ,i finalment es puja al cim del dipòsit per veure l'abast del complex industrial així com els punts geogràfics propers.


Materials utilitzats:

Ornamentació del s. XX, joc de cartes amb elements modernistes, imatges antigues i diaris de l'època, diversos documents amb dibuixos preparatoris i missatges secrets entre l'arquitecte i altres contemporanis que els alumnes hauran de desxifrar per grups.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta de satisfacció per als participants.


Observacions: