Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu del Suro de Catalunya

Placeta del Museu del Suro, s/n
Palafrugell - Baix Empordà
Telèfon: 972307825
Fax: 972307825
servei.educatiu@museudelsuro.cat
www.museudelsuro.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Toca, toca; pensa, pensa


Descripció breu:

A través de diversos ambients de descoberta i joc, els més petits s'iniciaran en el coneixement del suro i descobriran elements del bosc, imaginaran a qui pertanyen i comprovaran les propietats més destacades del suro.


Lloc o equipament:

Museu del Suro


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1.30 h


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Descobrir la biodiversitat que envolta l'alzina surera. Identificar elements del bosc i comprendre a qui pertanyen. Copsar a grans trets l'ús que fa l'home dels elements de la natura. Experimentar les diferents propietats del suro.


Descripció de l'activitat:

Activitat dividida en tres ambients: en el primer, els participants descobreixen amb l'educadora la caixa de mostres, els sons del bosc, la biodiversitat de la sureda i les parts d'un arbre. En el segon ambient, de forma lliure i dividits per grups, experimenten diverses propietats del suro a través dels interactius de l'exposició permanent. I, finalment, el tercer ambient està dedicat als jocs lliures (construcció, classificació, seriacions, trencaclosques, identificació de formes geomètriques, jocs de boles, joc de rampes). Els continguts i les activitats s'adapten per a P2 i educació especial.


Materials utilitzats:

Caixes de mostres d'elements de la sureda (pinyes, fulles de roure, de pi,d'alzina surera, escorça, aglans, pinyes, filferro, vidre, carbó, cendra, llumins, nius d'ocell, insectes, cargols, plomes) i làmines per identificar els propietaris de les mostres (home, animals, bosc). Catifa per exposar els elements, tauleta per reproduir i identificar sons del bosc. Jocs de construcció de suro, rampes, tubs, boles de suro, botifarres de suro, carracs, joc de seriació, trencaclosques, jocs de formes geomètriques.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de les activitats s'entrega una enquesta als educadors/educadores, als docents i als participants que permet copsar la satisfacció i l'avaluació de les activitats que han fet.


Observacions: