Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Atri Cultura i Patrimoni SLU

Carrer Nou, 60, 2n
Caldes de Malavella - Selva
Telèfon: 972470735
Fax: 603643525
info@atri.cat
www.atri.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Camp d'aviació republicà durant la Guerra Civil a Celrà


Descripció breu:

Durant la Guerra Civil, l'exèrcit de la República va construir un camp d'aviació al pla de Celrà, que va estar en funcionament fins a l'any 1939. Coneixerem aquest aeròdrom i ens endinsarem en la Guerra Civil a partir del Centre d'Interpretació del Camp d'Aviació de Celrà i d'una visita a l'indret on hi va haver les pistes i a les instal·lacions de l'aeròdrom.


Lloc o equipament:

Centre d'Interpretació del Camp d'Aviació 1936-1939 i Pla de Celrà, on es podran visitar elements patrimonials d'aquest aeròdrom militar: refugis originals i el polvorí


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

4 h


Preu/alumne original:

14 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

10 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Aprendre què fou i què va significar la Guerra Civil, i com va afectar la població, a través d'un dels escenaris on es va desenvolupar. Motivar l'interès pels conflictes polítics i bèl·lics, tant històrics com actuals, per tal d'ampliar la capacitat reflexiva i l'opinió crítica. Valorar les necessitats de protegir i difondre el patrimoni cultural com a herència col·lectiva. Oferir als alumnes l'oportunitat de visitar llocs de memòria que són part de la història del país. Localitzar i obtenir informacions diverses sobre restes arqueològiques contemporànies.


Descripció de l'activitat:

Reviurem les vivències d'una població en perill constant de ser bombardejada, esbrinarem per què es va construir un camp d'aviació a Celrà i com era la vida i l'activitat dels pilots de guerra i dels treballadors. L'activitat s'inicia al Centre d'Interpretació del Camp d'Aviació, on hi ha una exposició permanent i materials de l'època, amb un audiovisual. S'introdueix l'alumne en el tema de la Guerra Civil i es comenten els continguts del Centre d'Interpretació. Des d'aquí, es va a peu fins a l'antic camp d'aviació, on hi ha diferents elements visitables: els refugis i el polvorí, i es travessa el pla on hi havia les pistes. Finalment, es torna al punt d'inici de l'activitat passant per altres llocs vinculats al camp d'aviació: l'Ateneu i Can Cors.


Materials utilitzats:

Dossier didàctics adaptats als diferents nivells; plafons, material i audiovisuals del Centre d'Interpretació del Camp d'Aviació de Celrà; reproduccions, vídeos i fotografies aèries del camp d'aviació i de bombardejos.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per al professorat. Avaluació de l'alumnat a través de la posada en comú dels continguts al final de l'activitat.


Observacions:

Cal portar roba i calçat adequats per caminar. S'haurà de contractar transport per a l'arribada a Celrà i per a la recollida del grup una vegada acabada l'activitat.