Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu de la Mediterrània, Can Quintana

C/ d'Ullà, 31
Torroella de Montgrí - Baix Empordà
Telèfon: 972755180
Fax: -
educacio@museudelamediterrania.cat
www.museudelamediterrania.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Els sons de la Mediterrània. Visita dinamitzada al Museu


Descripció breu:

Visita dinamitzada a la mostra permanent del Museu. Mitjançant un joc, els alumnes podran reconèixer els diversos àmbits de l'espai mediterrani de manera participativa i amb l'ajuda dels sentits. Hauran de buscar notes musicals que s'identificaran amb els sons de la natura, la història o la cultura mediterrània, i crear una partitura imaginària omplint uns pentagrames amb les notes musicals mediterrànies recollides.


Lloc o equipament:

Exposició permanent del Museu de la Mediterrània.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 hora.


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Descobrir l'àmbit mediterrani a partir dels continguts del Museu, a través dels sentits i potenciant la participació dels alumnes. 2. Conèixer la natura de l'entorn proper. 3. Comprendre el pas dels humans pel nostre territori. 4. Identificar músiques i elements tradicionals de la regió mediterrània i mostrar la riquesa cultural que ens envolta. 5. Promoure un discurs de respecte per la diversitat.


Descripció de l'activitat:

Es visita l'exposició permanent del Museu, un espai didàctic i participatiu, amb l'objectiu de mostrar l'extraordinària diversitat natural i cultural de l'espai mediterrani. En iniciar la visita, s'explicarà a l'alumnat la importància dels sons al Museu de la Mediterrània i que la visita servirà per omplir de notes uns pentagrames de la Mediterrània. Els alumnes necessitaran trobar les notes amagades per les sales d'exposició i relacionar-les amb els sons que hi ha a la natura, la història o la festa mediterrània. Una vegada identificats els sons amb l'ajuda de l'educador/a, les notes es col·locaran al pentagrama corresponent de cada sala i es crearà una composició imaginària sobre la Mediterrània.


Materials utilitzats:

Targetes amb notes musicals i informació dels sons, pentagrames gegants, reproduccions de sons i música, i el material propi dels mòduls de les sales d'exposició del Museu.


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació contínua durant el desenvolupament de l'activitat. També hi haurà un sistema d'avaluació qualitatiu que permetrà obtenir una lectura dels impactes de l'activitat educativa vinculada al patrimoni per millorar el servei educatiu. Aquesta avaluació tindrà en compte l'opinió dels alumnes, els docents i els educadors.


Observacions:

El preu mínim per grup és l'equivalent a quinze alumnes.