Programa 2023-2024

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu del Suro de Catalunya

Placeta del Museu del Suro, s/n
Palafrugell - Baix Empordà
Telèfon: 972307825
Fax: 972307825
servei.educatiu@museudelsuro.cat
www.museudelsuro.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

La sureda, un bosc màgic


Descripció breu:

Els més menuts descobriran els secrets del bosc amb el conte de "L'alzina surera i la Gina". La sortida a l'aire lliure els permetrà experimentar i comprovar per ells mateixos els enigmes que s'amaguen darrere un arbre màgic.


Lloc o equipament:

Centre Cultural Bassa Rocas de Llofriu


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1.30 h


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Iniciar-se en l'orientació a partir de la cerca de la protagonista del conte. Descobrir l'alzina surera i la resta d'arbres que formen la sureda. Entendre que el suro s'extreu de l'alzina surera i com és l'ofici de pelador. Percebre a grans trets que el suro protegeix '¿alzina surera dels incendis. Identificar les semblances i diferències, comparar, definir, descriure, i augmentar i enriquir el vocabulari.


Descripció de l'activitat:

Es tracta d'una sortida i visita dinamitzada a la sureda de Llofriu. En la primera part, a l'interior del Centre Cultural Bassa Rocas s'explica un conte per introduir aspectes relacionats amb l'alzina surera. En segon lloc, l'activitat es trasllada a l 'exterio, on els participants hauran de buscar la sureda a través de la cerca de la Gina, la protagonista del conte. Quan arribin al bosc, hauran de trobar més pistes, que els serviran per introduir continguts sobre les parts de l'arbre, els fruits, els éssers vius i l'ofici de la pela del suro.


Materials utilitzats:

Conte animat mitjançant ordinador, projector, brúixola, imatges de la Gina, eines de pelador i imatges de la pela.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de les activitats s'entrega una enquesta als educadors/es, als docents i als participants que permet copsar la satisfacció i l'avaluació de les activitats que han fet.


Observacions: