Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu d'Art de Girona

Pujada de la Catedral, 12
Girona - Gironès
Telèfon: 972203834
Fax: 972203834
cclusellas@gencat.cat
www.museuart.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Del pigment a la pintura. Colors i tècniques


Descripció breu:

La pintura és el resultat de la barreja de pigments amb un aglutinant animal o vegetal, i segons aquest obtindrem un efecte o un altre que condicionarà la visió final de l'obra. Us proposem descobrir les diferents tècniques pictòriques a través d'una visita guiada per una selecció d'obres del Museu d'Art, tot aprofundint en els procediments pictòrics i observant i experimentant com es preparen els colors i els aglutinants.


Lloc o equipament:

Museu d'Art de Girona


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

2 hores


Preu/alumne original:

3.3 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

0.99 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Reconèixer i experimentar diverses tècniques i procediments artístics. Comprendre el procés d'elaboració dels pigments tot observant i experimentant. Desenvolupar la creativitat i expressar-la utilitzant els codis, la terminologia i els procediments del llenguatge visual plàstic.


Descripció de l'activitat:

L'activitat començarà amb una visita comentada a una selecció d'obres per tal de distingir les diferents tècniques pictòriques. Seguidament, en el punt de descoberta, observarem els diferents pigments i aglutinants, i a la sala taller experimentarem les possibilitats que ens ofereixen els elements de la natura. En petits grups de treball prepararem pigments amb productes naturals i acabarem fent una pintura.


Materials utilitzats:

Carbó, fang verd, ous, guix blanc i vermell, flors naturals, safrà, tinta de sípia, paper blanc de gramatge alt i aigua.


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes per als docents i per als educadors.


Observacions:

Els docents poden recollir els treballs elaborats dies després de l'activitat, amb avís previ de la recollida al Servei de Reserves del Museu.