Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Atri Cultura i Patrimoni SLU

Carrer Nou, 60, 2n
Caldes de Malavella - Selva
Telèfon: 972470735
Fax: 603643525
info@atri.cat
www.atri.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Bombes sobre Vidreres!


Descripció breu:

Durant la Guerra Civil, l'exèrcit de la República va construir un camp d'aviació al pla de Vidreres, que va estar en funcionament fins que va ser bombardejat per l'aviació franquista. Coneixerem aquest aeròdrom i ens endinsarem en la Guerra Civil a través de l'exposició que hi ha a la biblioteca municipal i d'una visita a l'indret on hi va haver les pistes i les instal·lacions de l'aeròdrom.


Lloc o equipament:

Biblioteca Municipal de Vidreres i pla de Vidreres


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

3 h


Preu/alumne original:

7.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Conèixer què fou i què va significar la Guerra Civil, i com va afectar la població, a través d'un dels escenaris on es va desenvolupar. Motivar l'interès pels conflictes polítics i bèl·lics, tant històrics com actuals, per tal d'ampliar la capacitat reflexiva i l'opinió crítica. Valoració de la necessitat de protegir i difondre el patrimoni com a herència cultural. Oferir als alumnes visitar llocs de memòria que són part de la història del país. Localització i obtenció d'informacions diverses sobre restes arqueològiques i elements patrimonials de Catalunya.


Descripció de l'activitat:

L'activitat s'inicia a la Biblioteca Municipal de Vidreres, on hi ha una petita exposició permanent sobre el camp d'aviació. S'introdueix l'alumnat en el tema de la Guerra Civil i es comenten els plafons de l'exposició. Des d'aquí, es va a peu fins al bosc de Can Puig, on hi ha unes trinxeres pertanyents als equipaments del camp d'aviació, tot travessant el pla on hi havia hagut les pistes, i es torna finalment al punt d'inici de l'activitat.


Materials utilitzats:

Dossiers didàctics i pedagògics adaptats als diferents nivells. Làmines identificatives dels tipus d'avions militars que participaren en la Guerra Civil. Reproducció d'un plànol de l'aeròdrom i de fotografies aèries originals dels bombardejos. Tauleta de suport audiovisual i gràfic.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per al professorat. Avaluació de l'alumnat a través de la posada en comú dels continguts al final de l'activitat.


Observacions:

Cal portar roba i calçat adequats per caminar. S'haurà de contractar transport per arribar a Vidreres i per recollir el grup una vegada acabada la visita.