Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu de la Mediterrània - Ajuntament de Torroella de Montgrí

C/ d'Ullà, 31
Torroella de Montgrí - Baix Empordà
Telèfon: 972755180
Fax: -
educacio@museudelamediterrania.cat
www.museudelamediterrania.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Escoltem la Mediterrània. Visita dinamitzada al Museu


Descripció breu:

Us convidem a visitar el Museu de la Mediterrània, a través d'una activitat dinamitzada a l'exposició permanent. Mitjançant la identificació de sons i músiques i la comprensió d'informació diversa, els alumnes, dividits en grups i amb l'ajuda d'unes pautes, crearan una visita guiada pròpia de les diferents sales del Museu.


Lloc o equipament:

Exposició permanent del Museu de la Mediterrània


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

2 hores


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Descobrir l'àmbit mediterrani a partir dels continguts del Museu; 2. Conèixer la natura i la història de la Mediterrània; 3. Incloure la participació activa de l'alumnat en l'activitat; 4. Identificar elements culturals i religiosos de la Mediterrània; 5. Comprendre la realitat actual de la Mediterrània; 6. Valorar la riquesa de la diversitat cultural.


Descripció de l'activitat:

Visita al Museu de la Mediterrània per conèixer l'àmbit mediterrani a partir dels continguts de l'espai permanent del Museu. Als alumnes, dividits en grups, se'ls assignarà un espai expositiu concret del Museu i cada grup haurà d'explicar a la resta de la classe la sala assignada. Per preparar la visita guiada, se'ls donaran unes pautes i uns sons, accions, espais, música... Cada grup haurà de visitar la sala assignada, triar els sons més adequats per a l'espai que han de treballar i crear un petit guió per explicar a la resta de companys i companyes l'exposició que els ha tocat treballar. Així, la visita guiada la realitzarà el mateix alumnat a partir dels sons i la informació que identifiqui a cada espai, amb les pautes que els donarà l'educador/a del Museu.


Materials utilitzats:

Tauletes, reproductors de sons i música, instruments musicals, targetes amb pautes, el material propi dels mòduls de les sales d'exposició del Museu i audiovisual.


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació contínua durant el desenvolupament de l'activitat. Es comptarà també amb un sistema d'avaluació qualitatiu que permetrà obtenir una lectura dels impactes de l'activitat educativa vinculada al patrimoni per millorar el servei educatiu. Aquesta avaluació tindrà en compte l'opinió d'alumnes, docents i  educador/a.


Observacions:

Preu mínim per grup equivalent a 15 alumnes