Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu del Suro de Catalunya

Placeta del Museu del Suro, s/n
Palafrugell - Baix Empordà
Telèfon: 972307825
Fax: 972307825
servei.educatiu@museudelsuro.cat
www.museudelsuro.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Suro en dansa


Descripció breu:

Hem creat un recorregut en el qual els moviments ens ajuden a entendre l'espai i els continguts. Ens fixarem en el vaivé de les branques i les fulles, el gir dels taps, el moviment del taper o el puja i baixa dels engranatges de les màquines, us atreviu a reproduir-ho? Gaudiu del suro en dansa!


Lloc o equipament:

Museu del Suro de Palafrugell


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1.30 h


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Connectar els moviments del procés de transformació del suro als moviments propis. Conèixer objectes i artesans a través de la seva forma i el seu moviment. Entendre el vessant cultural de la indústria surera. Treballar la psicomotricitat dels participants. Augmentar i enriquir el vocabulari.


Descripció de l'activitat:

Acompanyats d'una ballarina, els participants recorren els diferents espais del museu, sureda i sales d'exposició permanent fixant-se en els moviments propis de la natura i del suro durant el procés, de l'acció repetitiva dels diferents artesans i del canvisd'acció amb la inclusió dels engranatges de les màquines. Finalment, amb la cara pintada es prepararan per fer una dansa conjunta en què s'integraran tots els moviments que han après durant la visita tot escoltant una música creada pel cor d'homes de l'antiga fàbrica.


Materials utilitzats:

Elements propis de la col·lecció, tauleta per a la reproducció de la música, pintura de cara.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de les activitats s'entrega una enquesta als educadors/educadores, als docents i als participants que permet copsar la satisfacció i l'avaluació de les activitats que han fet.


Observacions: