Programa 2025-2026

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Promediterrània - Museu de la Pesca

Moll Pesquer, s/n (Museu de la Pesca) Carrer Major, 56(Fundació Promediterrània)
Palamós - Baix Empordà
Telèfon: 972600424
Fax: 972600424
museudelapesca@palamos.cat
www.museudelapesca.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Visita al Museu de la Pesca i Taller de cuina del peix amb degustació


Descripció breu:

Aquestes visites es combinen amb un taller de cuina que es desenvolupa a l'Espai del Peix, l'aula gastronòmica del Museu de la Pesca. Allà, seguint les indicacions i explicacions de l'educador/a, els alumnes fan de cuiners i elaboren un plat de la cuina marinera tradicional que al final poden degustar.


Lloc o equipament:

Museu de la Pesca i Espai del Peix


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

2 hores i 45 minuts


Preu/alumne original:

14 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

11.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Visita i taller per entendre com són la pesca i la cultura gastronòmica del peix a la Costa Brava. La mar ha estat des de temps antics una important font de recursos naturals. Aquesta activitat suma una visita al Museu de la Pesca, adaptada a primària i a ESO, amb dinàmiques diferents segons el nivell educatiu, per tal que els alumnes comprenguin la relació de les persones amb la mar i com l'han explotat perquè el peix arribi a les nostres taules.


Descripció de l'activitat:

1. Visualització de material audiovisual. 2. Visita dinamitzada: Els participants, amb l'ajuda de l'educador/a i d'una sèrie d'objectes relacionats amb el concepte del temps, s'endinsen en el món de la pesca. 3. Observació i interpretació de diferents maquetes sobre els sistemes de pesca. 4. Visualització d'un audiovisual sobre la cuina del peix al nostre territori. 5. Configuració i elaboració d'una recepta tradicional de peix: fideus rossejats o rossejat, en la qual participa tot el grup. 6. Neteja dels ingredients, pes, talls i cocció. 7. Degustació de la recepta.


Materials utilitzats:

Audiovisuals, maquetes, fotografies i objectes. Estris de cuina (atuells, ganivets, cassoles).


Mecanismes d'avaluació:

Autoavaluació que es lliura al final de l'activitat.


Observacions:

Material per treballar abans i després, consultable en línia a Viu la Mar, web educatiu del Museu de la Pesca (https://sites.google.com/view/viu-la-mar-recursos-educatius-/recursos-educatius).