Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Bisbat de Vic

Plaça Abat Oliba, s/n
Ripoll - Ripollès
Telèfon: 938832655
Fax:
reserves@museuartmedieval.cat
monestirderipoll.cat; museuartmedieval.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Els animals del MEV


Descripció breu:

Les pintures i escultures del MEV representen nombrosos animals. Farem un recorregut per les sales del Museu a la recerca dels animals que hi ha en les obres, els observarem amb atenció, els analitzarem, i descobrirem com són i què els caracteritza. Al final de l'activitat, elaborarem el bestiari del Museu tal com ho feien els antics escriptoris medievals.


Lloc o equipament:

MEV - Museu d'Art Medieval.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h i 30 min.


Preu/alumne original:

3.75 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.25 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Respectar i aprendre a valorar el patrimoni cultural i historicoartístic. 2. Potenciar la imaginació, la creativitat i la participació. 3. Conèixer les característiques principals de l'art romànic i de l'art gòtic. 4. Conèixer la importància dels bestiaris medievals en el seu context. 5. Analitzar i interpretar imatges. 6. Familiaritzar-se amb el llenguatge historicoartístic. 7. Conèixer la feina d'un scriptorium medieval. 8. Reconèixer la funcionalitat d'algunes obres d'art.


Descripció de l'activitat:

Les pintures i escultures del MEV compten amb la representació de nombrosos animals. Farem un recorregut per les sales del Museu a la recerca dels animals que hi ha en les obres, els observarem amb atenció, als analitzarem i descobrirem com són i què els caracteritza. Trobarem animals que formen part de la nostra vida quotidiana o animals salvatges que són fantàstics o simbòlics. Al final de l'activitat, amb tots els animals trobats, elaborarem el bestiari del Museu tal com ho feien els antics escriptoris medievals i us el podreu endur a l'escola (dissenyada amb Imma Comas i Maria Romero del CEIP Joan XXIII de Balenyà).


Materials utilitzats:

Targetes amb els animals que s'han de buscar, fitxes per elaborar el bestiari, imatges i caplletres per pintar, llapis de colors, maquineta, bolígrafs daurats, tisores i cola.


Mecanismes d'avaluació:

Per a l'avaluació es tenen en compte els tres grups de persones que hi intervenen: equip d'educació, docents i alumnat. L'educador/a té a disposició un formulari per descriure el grup i recollir les pròpies impressions sobre l'activitat. A més, abans d'acabar l'activitat, un docent respon un qüestionari de valoració. S'envien també per correu electrònic unes enquestes a través del formulari de Google Forms, per tal que ens arribin les opinions de l'alumnat sobre l'activitat i allò que ha après.


Observacions:

El pagament de l'activitat inclou també l'entrada al Museu. La visita és accessible i adaptable per a alumnat amb necessitats educatives especials.