Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

EducArt, Serveis Educatius i Culturals, SL

C/ Antoni Llopis, 6, 1er, 5a
Olot - Garrotxa
Telèfon: 972903822
Fax: 972273228
info@educart.biz
www.educart.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Visita guiada a Can Trincheria


Descripció breu:

Descoberta de Can Trincheria, exponent clau d'una casa del segle XVIII, amb totes les possibilitats que ofereix: comprendre la història d'Olot, les tècniques decoratives, els objectes artesanals i artístics, l'evolució de la moda, el context sociocultural, les anècdotes i el pessebre monumental.


Lloc o equipament:

Casa-Museu Can Trincheria.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1 hora.


Preu/alumne original:

3.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.05 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer el patrimoni cultural i artístic de la comarca de la Garrotxa. 2. Visitar una casa d'una família noble catalana del segle XVIII. 3. Descobrir i conèixer com es decorava una casa en un estil vuitcentista. 4. Conèixer els diferents espais de la casa i el seu mobiliari i ser capaç d'identificar-ne els diferents estils, característiques. 5. Descobrir un pessebre d'estil napolità i conèixer-ne la història.


Descripció de l'activitat:

L'activitat s'inicia al saló familiar, i anirem descobrint les diferents dependències, estils, característiques, mobles i racons amagats a través d'anar passant per les diferents sales. Les pintures de les parets, el mobiliari i els atributs de la casa ens porten a poder comprendre com era la vida en una pairalia catalana, quins secrets s'hi amaguen, quins costums tenien, quins tresors hi descobrim.


Materials utilitzats:

Dossier descriptiu de la casa amb referències històriques i estilístiques.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per al professorat i de l'educadora que fa la visita.


Observacions:

Segons els nivells, s'ofereix una activitat de descoberta d'alguns centres d'interès especials de la casa (adreçat a primària i a ESO), o bé un dossier exhaustiu de referències històriques i estilístiques que hi ha a la casa (batxillerat, postgraus en restauració, història...).