Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Promediterrània - Museu de la Pesca

Moll Pesquer, s/n (Museu de la Pesca) Carrer Major, 56(Fundació Promediterrània)
Palamós - Baix Empordà
Telèfon: 972600424
Fax: 972600424
museudelapesca@palamos.cat
www.museudelapesca.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Feinejant pel mar


Descripció breu:

Al voltant del mar i de la pesca s'han generat una sèrie d'especialitzacions i oficis. Us convidem a conèixer aquest medi, el mar, les espècies que hi viuen i tota la varietat d'oficis que en depenen a través d'una visita guiada al Museu, en la qual els alumnes seran en bona part els protagonistes..


Lloc o equipament:

Visita guiada per a primària al Museu de la Pesca


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1.15 hores


Preu/alumne original:

3.2 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

0.96 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Entendre el mar com a font de recursos naturals. Conèixer la varietat d'oficis del mar . Conèixer els organismes vius que viuen en el mar i la seva morfologia i hàbitat. Posar en valor la pesca per a l'obtenció i la producció d'aliments relacionats amb la mar. Comprendre com funcionen els arts de pesc. Distingir els diferents tipus de peixos propis de la costa catalana. Entendre la relació que s'estableix entre les persones humanes i la natura quant a l'explotació de recursos naturals . Contribuir a la sostenibilitat del fet pesquer.


Descripció de l'activitat:

En aquesta visita guiada no només parla l'educadora, sinó que es crea un diàleg amb els alumnes per fer-los protagonistes a través d'un seguit d'objectes que se'ls lliuraran.Amb ells anirem desgranant els continguts de la visita i les complexitats del sector de la pesca a casa nostra. Entendrem quins són els diferents agents que hi intervenen perquè ens arribi el peix a taula. I reflexionarem sobre què haurem de fer per tal que el peix no s'acabi.


Materials utilitzats:

Visualització del material audiovisual dels diferents espais del Museu de la Pesca. Simulació de joc: cada participant es caracteritzarà amb les eines i/o amb el vestuari dels diferents oficis mariners. Manipulació d'estris reals de pesca. Observació i interpretació de diferents maquetes sobre tècniques de pesca.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per als docents i educadors.


Observacions:

Podeu consultar material previ i posterior a la visita al web del Museu de la Pesca i també a l'espai educatiu en línia "Viu la mar" (https://sites.google.com/view/viu-la-mar-recursos-educatius-/recursos-educatius).