Programa 2023-2024

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries

C/ Josep Puig i Cadafalch, s/n
Escala, l' - Alt Empordà
Telèfon: 972775976
Fax:
reservesempuries@gencat.cat
www.macempuries.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Empúries: visita romana teatralitzada


Descripció breu:

Visita dinamitzada que proposa la descoberta del jaciment arqueològic amb el guiatge d'un antic habitant de la ciutat romana, per comprendre de primera mà com era la vida en aquest indret fa milers d'anys.


Lloc o equipament:

Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

1.45 h


Preu/alumne original:

5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Comprendre i valorar el patrimoni cultural. Descobrir una de les grans etapes de la història de la humanitat. Identificar i analitzar processos de canvi i transformació socials. Conèixer les principals característiques de les societats i les cultures grega i romana i les seves formes de vida. Conèixer la història d'Empúries i els motius que conduïren a la fundació de les ciutats grega i romana. Identificar les aportacions culturals i tecnològiques que van fer els romans a la Península.


Descripció de l'activitat:

Aquesta visita proposa un recorregut pels principals espais de les ciutats grega i romana sota el guiatge d'un antic habitant d'Emporiae. Amb aquest curiós amfitrió, els alumnes s'apropen d'una forma diferent als costums i la vida quotidiana de les societats grega i romana, i es familiaritzaran amb alguns dels trets característics de les seves cultures. Com construïen les cases els grecs? Què els agradava menjar als romans? Quina vida feia un esclau? Aquests són alguns dels molts interrogants que resoldrem en aquesta divertida visita, tot gaudint de la bona companyia d'un dels nostres avantpassats.


Materials utilitzats:

No s'utilitza material durant aquesta activitat; en tot cas, l'educador va vestit i caracteritzat com un antic patrici o patrícia romans.


Mecanismes d'avaluació:

L'avaluació d'aquesta activitat és doble: d'una banda, es proporciona una enquesta de satisfacció als docents responsables del grup, que valoren diversos aspectes conceptuals, competencials i didàctics de l'activitat. L'equip d'educadors també valora el funcionament i dinàmica de l'activitat per a cada grup.


Observacions:

El grup mínim per fer aquesta activitat és de vint alumnes.