Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Gala - Salvador Dalí

Pujada del Castell, 28
Figueres - Alt Empordà
Telèfon: 972677512
Fax: -
cinzia.azzini@fundaciodali.org
www.salvador-dali.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

El castell de Púbol: els animals de Dalí


Descripció breu:

Visita al castell de Púbol que té com a fil conductor la descoberta dels diferents animals de Dalí, fantàstics i màgics. Farem d'exploradors per les sales del castell i el jardí i hi identificarem, a més dels animals, diferents elements que fan que sigui un castell diferent i màgic. Al final de la visita inventarem els nostres propis animals surrealistes. L'activitat final està subjecta a condicions climatològiques i mesures per la covid.


Lloc o equipament:

El castell de Gala i Salvador Dalí a Púbol és una casa museu amb diferents sales que es poden recórrer: sala dels escuts, sala del piano, habitació i bany de Gala, habitació dels convidats, sala dels vestits, office i menjador, taller, eixida, delmari i jardí.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h i 30 min.


Preu/alumne original:

5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer un dels artistes gironins i catalans més importants de tota la història. 2. Descobrir Dalí i el castell de Púbol d'una manera lúdica. 3. Observar els elements característics d'un castell. 4. Descobrir les intervencions artístiques de Dalí i els objectes particulars de Gala. 5. Potenciar la creativitat dels alumnes a partir de propostes divertides i suggeridores. 6. Fomentar el treball en equip.


Descripció de l'activitat:

Visita al castell de Púbol que té com a fil conductor la descoberta dels diferents animals de Dalí, fantàstics i màgics. Farem d'exploradors per les sales del castell i el jardí, i hi identificarem, a més dels animals, diferents elements que fan que sigui un castell diferent i màgic. Al final de la visita inventarem els nostres propis animals surrealistes. L'activitat final està subjecta a condicions climatològiques i mesures per la covid.


Materials utilitzats:

Selecció de fotografies de l'arxiu d'imatges de la Fundació Gala - Salvador Dalí, recull de textos de l'artista, la col·lecció d'obres de Dalí que hi ha al castell, diferents elements per fer un animal surrealista, pissarra magnètica. Al final de la visita es lliurarà al grup un equip d'activitats artístiques per completar l'experiència del museu a l'aula.


Mecanismes d'avaluació:

S'han establert diverses vies d'avaluació: una enquesta per als mestres, l'enquesta de l'educador/a i l'avaluació de la responsable del servei educatiu a partir d'aquestes dues valoracions, així com la revisió periòdica de les propostes educatives i del treball dels educadors.


Observacions:

Visita complementària al Teatre - Museu Dalí adreçada a alumnat de primer a tercer de primària. Permet una descoberta d'espais artístics diferents. Es recomana com a primera visita als espais dalinians, sobretot en èpoques de molta afluència de visitants al Museu de Figueres (de març a octubre). Per a més informació, vegeu Educa Dalí a www.salvador-dali.org.