Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Gala - Salvador Dalí

Pujada del Castell, 28
Figueres - Alt Empordà
Telèfon: 972677512
Fax: -
cinzia.azzini@fundaciodali.org
www.salvador-dali.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Salvador Dalí a Púbol: un castell surrealista


Descripció breu:

A través del castell descobrim la vida de Dalí i les particularitats d'aquest espai únic i surrealista: una descoberta experimental i creativa que permet una aproximació a la vida més íntima i quotidiana de Dalí i Gala.


Lloc o equipament:

El castell de Gala i Salvador Dalí a Púbol és una casa-museu amb diverses sales, que es poden recórrer: sala dels escuts, del piano, habitació i bany de Gala, habitació dels convidats, sala de vestits, office i menjador, taller, eixida, delmari i jardí.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

1 hora i trenta minuts.


Preu/alumne original:

9.92 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

7.42 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer Salvador Dalí, un dels artistes catalans més importants de la història; 2. Descobrir el castell d'una manera lúdica; 3. Observar els elements surrealistes i les intervencions dalinianes del castell; 4. Aproximar-se a la vida més íntima i quotidiana de Dalí i Gala.


Descripció de l'activitat:

A través del castell descobrim la vida de Dalí i les particularitats d'aquest espai únic i surrealista: una descoberta experimental i creativa que permet una aproximació a la vida més íntima i quotidiana de Dalí i Gala.


Materials utilitzats:

Recull d'imatges d'obres de Dalí i selecció de fotografies de l'arxiu d'imatges de la Fundació Dalí. Al final de la visita es lliurarà al grup un equip d'activitats artístiques per completar l'experiència del Museu a l'aula.


Mecanismes d'avaluació:

S'han establert diverses vies d'avaluació: una enquesta per als mestres, l'enquesta de l'educador/a i l'avaluació de la responsable del servei educatiu a partir d'aquestes dues valoracions, així com la revisió periòdica de les propostes educatives i dels treballs dels educadors.


Observacions:

Visita complementària al Teatre-Museu Dalí adreçada a alumnat d'ESO i de cicles formatius. Permet una descoberta d'espais artístics diferents. Es recomana com a primera visita als espais dalinians, sobretot en èpoques de molta afluència de visitants al Museu de Figueres (de març a octubre). Per a més informació, vegeu Educa Dalí a www.salvador-dali.org.