Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Ajuntament de Lloret de Mar

Plaça de la Vila, 1
Lloret de Mar - Selva
Telèfon: 972349573
Fax: x
patrimonicultural@lloret.cat
patrimoni.lloret.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Pirates a l'abordatge!


Descripció breu:

Es visitarà la part del museu dedicada a la pirateria. S'explicarà la historia dels vaixells de Lloret que es van trobar amb pirates i s'explicaran costums i anècdotes sobre la pirateria. A l'aula pedagògica, els alumnes es faran un barret pirata de paper i una bandera pirata.


Lloc o equipament:

Museu del Mar


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Difondre el patrimoni artístic i natural del poble de Lloret. Conèixer les tradicions de la Festa Major de Santa Cristina. Adquirir habilitats per conduir el propi aprenentatge. Respectar i defensar el patrimoni cultural, historicoartístic i mediambiental.


Descripció de l'activitat:

L'activitat es farà a la sala dedicada a la pirateria del Museu del Mar i a l'aula pedagògica. La monitora rebrà el grup al Museu del Mar i els acompanyarà a la sala dedicada als perills del mar. La sala reprodueix la forma de la proa d'un vaixell. Per tal de descobrir els coneixements previs de l'alumnat, es plantejarà la qüestió següent: què és un pirata? A partir de la pregunta: quins pirates coneixeu?, parlarem dels homes i les dones pirates més famosos. Com eren les banderes pirates Com vivien els pirates? Explicarem aspectes de la vida pirata. Sabeu que a Lloret també vam tenir pirates? Explicarem dues històries d'enfrontament real dels lloretencs contra els pirates.


Materials utilitzats:

Dossier del professorat, disfressa de pirata, fotos plastificades de pirates famosos i de tipus de vaixells: de pesca, creuer, pirata, etc. Per al barret i la bandera pirata, material de papereria.


Mecanismes d'avaluació:

Reconèixer algunes de les característiques i de les possibilitats d'utilització plàstica dels elements presents en l'entorn cultural i artístic. Expressar de forma senzilla i compartir amb els companys el que suggereix una experiència artística, individual o col·lectiva. Mostrar respecte en el treball cooperatiu a l'hora de participar en projectes artístics col·lectius.


Observacions: