Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu del Suro de Catalunya

Placeta del Museu del Suro, s/n
Palafrugell - Baix Empordà
Telèfon: 972307825
Fax: 972307825
servei.educatiu@museudelsuro.cat
www.museudelsuro.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Aprofitament forestal


Descripció breu:

Al llarg de la història els aprofitaments agroforestals de la sureda s'han donat a la conca del Mediterrani occidental, i se n'ha usat la fusta, la llenya, el carbó, les cendres, l'escorpit o les fulles i, evidentment, el suro. Gràcies a aquesta visita els participants coneixeran la persistència de la tradició i com es treballa actualment, amb la visita a una fàbrica.


Lloc o equipament:

Museu del Suro de Palafrugell i fàbrica de suro


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2.30 h


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Conèixer els aprofitaments del suro, el procés de fabricació de taps i d'altres productes, i els oficis que s'han generat al llarg de la història. Les característiques de la pela del suro, les possibilitats del material i les seves propietats.


Descripció de l'activitat:

L'activitat comença a la fàbrica, on acompanyats pel personal, es fa un recorregut per les diferents naus, en què es pot observar procés de fabricació actual de taps, de vi o de cava. Tot seguit es va al museu, on es fa una visita guiada a la sureda del museu i a les sales per tal de veure que el procés continua sent igual com antigament. El museu us pot recomanar la visita amb algun propietari forestal perquè us pugui parlar des d'una perspectiva més actual de l'explotació forestal.


Materials utilitzats:

Materials propis de l'exposició, interactius i vídeos.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de les activitats s'entrega una enquesta als educadors/es, als docents i als participants que permet copsar la satisfacció i l'avaluació de les activitats que han fet.


Observacions: