Programa 2023-2024
Fitxa de l'activitat
Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat
Període de sol·licitud tancat
Títol:
Empúries: les pedres també parlen
Descripció breu:
Visita comentada que recorrerà els principals espais de la ciutat grega i de la ciutat romana per descobrir la història d'Empúries i els principals trets de les civilitzacions clàssiques que hi van habitar durant segles.
Lloc o equipament:
Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries
Nivell educatiu:
Educació infantil: No
Educació primària: No
Educació secundària: Si
Cicles formatius: Si
Cicle inicial: No
Cicle mitja: No
Cicle superior: No
Primer cicle ESO: Si
Segon cicle ESO: Si
Batxillerat: Si
Durada:
1.45 h
Preu/alumne original:
4.5 €
Preu/alumne amb subvenció aplicada
2 €
* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.
Objectius:
Comprendre i valorar el patrimoni cultural. Descobrir una de les grans etapes de la història de la humanitat. Conèixer les colonitzacions a la Mediterrània. Conèixer la interculturalitat present en el món antic. Comprendre l'herència cultural del període clàssic. Conèixer les principals característiques de les societats grega i romana. Apropar-se a la història del jaciment arqueològic d'Empúries. Valorar la consciència de pertinença a un entorn social i cultural tot identificant elements de pervivència de la cultura clàssica en la pròpia.
Descripció de l'activitat:
Aquesta visita proposa un recorregut pels principals espais de les ciutats grega i romana durant el qual l'educador/a ajudarà els alumnes a interpretar els vestigis arqueològics, per tal de descobrir com era la vida en una ciutat antiga. En aquesta visita els alumnes es familiaritzaran amb les cultures grega i romana i s'aproparan a alguns dels seus trets més característics. Gràcies a les restes existents, i amb el suport de material visual i audiovisual, coneixerem els espais més importants de les dues ciutats, quines funcions tenien, i reconstruirem la història d'un dels indrets més emblemàtics de la nostra geografia.
Materials utilitzats:
Dossier d'imatges (amb reconstruccions en 3D dels principals espais del jaciment) i una tauleta amb imatges 3D d'alguns dels espais.
Mecanismes d'avaluació:
L'avaluació d'aquesta activitat és diversa: d'una banda, en acabar la visita es fa una breu posada en comú amb els alumnes per tal de fer un balanç final de l'activitat, i de l'altra, es proporciona una enquesta de satisfacció als docents responsables del grup, que han de valorar diversos aspectes conceptuals, competencials i didàctics de l'activitat. Els educadors també han de valorar el funcionament i la dinàmica de l'activitat realitzada amb cada grup.
Observacions:
El grup mínim per fer aquesta activitat és de vint alumnes.