Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Bisbat de Vic

Plaça Abat Oliba, s/n
Ripoll - Ripollès
Telèfon: 938832655
Fax:
reserves@museuartmedieval.cat
monestirderipoll.cat; museuartmedieval.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Visió romànica: Oliba + romànic + campanar


Descripció breu:

Amb aquesta activitat posem en relleu la figura de l'abat i bisbe Oliba, introductor de l'art romànic, així com el seu context, amb una perspectiva dinàmica i vivencial. No només es visitaran les sales d'art romànic del Museu, sinó que també es pujarà al campanar de la catedral de Vic, el campanar romànic més alt de Catalunya.


Lloc o equipament:

MEV - Museu d'Art Medieval


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1 h i 30 min.


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Respectar i aprendre a valorar el patrimoni cultural i historicoartístic. 2. Analitzar i interpretar imatges. 3. Familiaritzar-se amb el llenguatge historicoartístic. 4. Reconèixer la funcionalitat d'algunes obres d'art. 5. Conèixer la figura de l'abat i bisbe Oliba així com el seu llegat. 6. Conèixer les característiques principals de l'art romànic en pintura, escultura i arquitectura. 7. Comprendre l'emplaçament i la funció de les tipologies d'obres que podem trobar en l'art romànic


Descripció de l'activitat:

Amb aquesta activitat posem en relleu la figura de l'abat i bisbe Oliba, introductor de l'art romànic, així com el seu context: la pau i treva, i l'aparició del feudalisme. A través d'un audiovisual i de la visita a les sales del MEV, coneixerem les obres que guarnien les esglésies, els monestirs i les catedrals a l'entorn de l'any 1000 i, finalment, pujarem al campanar romànic de la catedral, el més alt de Catalunya. Des d'un mirador de 46 metres, podrem contemplar la ciutat de Vic amb una perspectiva privilegiada.


Materials utilitzats:

Audiovisual del centre d'interpretació del bisbe Oliba.


Mecanismes d'avaluació:

Per a l'avaluació es tenen en compte els tres grups de persones que hi intervenen: equip d'educació, docents i alumnat. L'educador/a té a la seva disposició un formulari per descriure el grup i recollir les pròpies impressions sobre l'activitat. A més, abans d'acabar l'activitat, un docent respon un qüestionari de valoració. S'envien també per correu electrònic unes enquestes a través del formulari de Google Forms, per tal que ens arribin les opinions de l'alumnat sobre l'activitat i allò que ha après.


Observacions:

El pagament de l'activitat inclou també l'entrada al Museu.