Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Consell Comarcal del Pla De L'Estany

C/ CATALUNYA, 48
Banyoles - Pla de l'Estany
Telèfon: 972573550
Fax:
promocioeconomica@plaestany.cat
www.plaestany.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà, gestionat pel CC Pla de l'Estany, romandrà tancat per manteniment i condicionament de l'espai fins a nou avís.

Títol:

A les coves, hi fem d'artistes prehistòrics


Descripció breu:

Aquesta activitat està pensada per a escolars d'infantil i cicle inicial de primària. Es visitarà un dels refugis que van utilitzar els humans a la prehistòria i aprendran com aconseguien i aprofitaven els recursos que els oferia la natura per fer eines i foc. Com a artistes aprendran i experimentaran què pintaven a les coves i també com es feien les ornamentacions personals.


Lloc o equipament:

Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

Mig matí


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Apropar la prehistòria i el patrimoni arqueològic als alumnes. Aprendre a reconèixer i recrear l'art de la prehistòria. Estimular les capacitats artístiques i expressives.


Descripció de l'activitat:

La visita comença a la sala d'exposicions J. M. Corominas, on s'explica als alumnes com els arqueòlegs recuperen les restes dels jaciments i s'exposa una introducció al món de la prehistòria. S'explica als alumnes com era el paisatge que envoltava les coves, els animals que hi vivien i la vida que hi van desenvolupar els humans. A continuació es fa una demostració d'encesa de foc i es visita la cova del Reclau Viver. Com a artistes aprenen i experimenten dos tipus d'art. A l'activitat d'art rupestre, l'alumnat pinta una paret que simula una cova amb pigments d'origen mineral, i en l'activitat d'art moble es fa un collaret amb petxines.


Materials utilitzats:

A la sala: materials corresponents a la nova exposició. Per al foc: pirita, sílex, bolet de soca i herba seca. A la cova del Reclau Viver: dossier amb imatges. Al taller d'art rupestre: una paret que simula una cova, pigments minerals, petxines, tampons de pell i plomes. Al taller d'art moble: sorral, pedres sorrenques, petxines, cordill vegetal, ganivets de sílex, reproduccions de collarets, figures i gravats.


Mecanismes d'avaluació:

El centre escolar avalua les activitats i l'equip mitjançant una enquesta i l'equip pedagògic avalua el funcionament i desenvolupament de les activitats mitjançant una enquesta i reunions periòdiques.


Observacions: