Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles (Ajuntament de Banyoles)

Plaça de la Font, 11
Banyoles - Pla de l'Estany
Telèfon: 972572361
Fax: 972575961
comunicaciomuseus@ajbanyoles.org
www.museusdebanyoles.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

L'Aixa i en Teix ens acompanyen pel seu poblat


Descripció breu:

L'Aixa i en Teix, els nostres companys del poblat de la Draga, ens conviden a passejar-nos per les cabanes neolítiques, on ens explicaran com era el seu dia a dia durant aquesta època tan antiga i ens ensenyaran com treballar l'argila per fabricar-nos un bol com els seus.


Lloc o equipament:

Parc Neolític de la Draga, Banyoles


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 hores


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Situar la Draga en la línia del temps. Descobrir diferències entre la vida prehistòrica i l'actual. Aprendre a valorar i respectar el patrimoni arqueològic. Viure experiències del neolític amb la pràctica de la cacera prehistòrica i la molta de cereal en molins barquiformes. Identificar eines prehistòriques. Treballar l'argila per elaborar un recipient.


Descripció de l'activitat:

Amb el guiatge dels nostres protagonistes (titelles articulats), ens passejarem pel poblat neolític de la Draga, on descobrirem l'Aixa i en Teix, un nen i una nena que hi van viure ara fa 7.300 anys i que ens explicaran què hi feien i com era la seva vida. La visita inclou l'entrada a les cabanes ambientades amb reproduccions d'alguns dels estris recuperats en les excavacions. Per acabar, cada alumne elaborarà un petit recipient amb argila, tal com feien al neolític, que es podran endur cap a casa.


Materials utilitzats:

Reproducció de tres cabanes neolítiques a escala natural. Reproduccions d'objectes recuperats a l'excavació. «Atrezzo» prehistòric de l'interior de les cabanes. Reconstrucció de zones de treball del poblat. Dos titelles articulats, l'Aixa i en Teix. Estris de cacera (javelines). Molins de pedra i mans de molí.


Mecanismes d'avaluació:

Al final es dedicarà un temps de conclusions per consolidar els aprenentatges. En acabar, es lliurarà el full d'avaluació als mestres i a l'equip d'educadors. S'hi dissenyaran fulls d'avaluacions que vagin més enllà del funcionament i se centrin en els aprenentatges adquirits pels alumnes. Serà, doncs, una avaluació qualitativa i quantitativa. Finalment, caldrà recollir també l'opinió dels alumnes, ja que la seva experiència qualitativa, juntament amb la dels professors, serà determinant.


Observacions:

Activitat a l'aire lliure.