Arran d'aigua

Any de publicació
2012
Número pàgines
13
ISBN
978-84-96747-86-9
Preu
12 €

PRESENTACIÓ

Aquest llibret forma part d'una col·lecció de guies submergibles d'espècies marines de la Costa Brava i, per extensió, de la Mediterrània. Està pensat per poder ser consultat durant les immersions i, per aquest motiu s'ha editat en plàstic i té un disseny que permet passar els fulls amb els guants de neoprè posats, si és el cas.

ARRAN D'AIGUA

Les fronteres entre dos hàbitats són espais de gran interès ecològic ja que hi cohabiten i interactuen espècies d'ambdós ambients. Aquest interès encara és més gran si la frontera és entre dos ecosistemes tan diferents com són ara el marí i el terrestre. A la Mediterrània, com que és un mar quasi sense marees, aquesta zona de contacte entre els dos ecosistemes és força estreta, i, en conseqüència, es produeix un gradient molt marcat en la majoria dels paràmetres ambientals. Això fa que una gran diversitat d'espècies es distribueixin en un espai relativament petit, seguint els seus requeriments ecològics, i sovint les espècies fixes al substrat formen estrets cinturons paral·lels a la làmina d'aigua.

També hem de prestar atenció a les petites cubetes litorals, en les quals habita una fauna i flora ben particular. Visitar les comunitats d'arran d'aigua és la manera més fàcil d'iniciar-se en el coneixement dels organismes marins.