L'herbei de posidònia

Any de publicació
2010
Número pàgines
15
ISBN
978-84-96747-75-3
Preu
12 €

PRESENTACIÓ

Aquest llibret forma part d'una col·lecció de guies submergibles d'espècies marines de la Costa Brava i, per extensió, de la Mediterrània. Està pensat per poder ser consultat durant les immersions i, per aquest motiu s'ha editat en plàstic i té un disseny que permet passar els fulls amb els guants de neoprè posats, si és el cas.

L'HERBEI DE POSIDÒNIA

L'herbei, anomenat popularment alguer, és un prat constituït per una de les poques fanerògames: la posidònia. Aquestes plantes tenen un paper fonamental en el sistema marí. La seva presència permet l'estructuració de comunitats molt productives i riques en un medi difícil de colonitzar per les algues, com són ara els fons de sorres, graves o fangs.

Els prats de posidònia es poden trobar a la Costa Brava entre els 0,5 i els 30 metres aproximadament, tot i que en zones d'aigües molt transparents poden viure a fondàries majors.

Quan us disposeu a visitar l'alguer en immersió, una observació detinguda us ajudarà a descobrir un bon nombre d'espècies, com ara els invertebrats que es camuflen a la mata, els peixos entre les fulles i els petits organismes fixos sobre aquestes.