Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Educa Viladrau

Pg. Farigoles, 3 bis
Viladrau - Osona
Telèfon: 619369081
Fax:
educa@educaviladrau.com
www.educaviladrau.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Aigua, fonts i llegendes del Montseny amb la paitida Dida


Descripció breu:

Viatge màgic al voltant de l'aigua, les fonts i les paitides, éssers màgics d'aquestes contrades. L'explicació senzilla de les llegendes d'algunes fonts i el tast de les seves aigües especials permetran descobrir la importància de l'aigua al Montseny i al planeta Terra.


Lloc o equipament:

Fonts del veïnat de les Paitides, Viladrau, Parc Natural del Montseny


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

3 h 30 min


Preu/alumne original:

10 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

7.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

- Afavorir la relació afectiva amb un nou entorn a partir de la màgia de les llegendes.
- Conèixer les paitides, uns éssers màgics, imaginaris i arrelats a Viladrau, com les dones d'aigua al Montseny.
- Aprendre a tenir cura de l'aigua, coneixent el vessant màgic de les fonts.
- Afavorir actituds de respecte per l'entorn.
- Gaudir de l'aspecte lúdic de la sortida.


Descripció de l'activitat:

Prèviament, a l'escola haurà arribat un missatge signat per una paitida que demana ajuda als infants. 10.30 h: arribada i presentació de l'activitat. Un nou missatge de la paitida convidarà a cercar les fonts del veïnat de les Paitides. 11.00 h: inici de l'activitat i divisió dels alumnes en grups. 11.05 h: «Què en sabem?», activitat per conèixer i compartir els coneixements previs dels alumnes al voltat de les llegendes i les històries arrelades a la seva experiència, i inici de la sortida. Visita a les fonts del veïnat de les Paitides, explicació de les llegendes que han generat i tast de les aigües de les fonts i d'altres de diferents que afegirem per tal de poder parlar de la memòria de l'aigua. 13.30 h: «Què hem après?», activitat de reflexió final conjunta i retorn al punt de sortida. 14.00 h: comiat.


Materials utilitzats:

Llapis, gomes, maquinetes, missatges i gots de plàstic reutilitzables.


Mecanismes d'avaluació:

Activitat «Què en sabem?» per tenir una primera presa de contacte amb el grup, observació directa de la implicació i la participació del grup. Activitat «Què hem après?» per valorar l'anàlisi i treure'n conclusions, i full d'avaluació de l'activitat per a l'educador, el docent i els alumnes.


Observacions:

Des de l'escola cal contactar amb nosaltres per fer aquesta activitat i mantenir una conversa telefònica per adaptar-la al màxim a les necessitats del grup (treball previ i posterior, adaptació del nivell de les proves, etc.). Tot seguit, s'elabora un programa detallat de la jornada que es fa arribar a l'escola perquè els mestres hi donin el vistiplau. La implicació i la participació dels mestres durant l'activitat és clau per a la motivació dels alumnes, així com per poder aprofitar millor la informació per al treball posterior a l'escola.