Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

La Sorellona

c/ Claveria 4
Girona - Gironès
Telèfon: 693728565
Fax: 972183229
info@sorellona.org
www.sorellona.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Descoberta amb els cinc sentits


Descripció breu:

S'escolliran els indrets més adients on dur a terme les activitats relacionades amb la vista, el tacte, l'oïda, l'olfacte i el gust. Però, a més, durant l'itinerari es podran fer altres parades si es troben rastres d'animals, si es passa per algun mirador o si s'han de resoldre les inquietuds dels participants. Els participants del taller descobriran la flora i fauna característica dels hàbitats propers utilitzant els sentits.


Lloc o equipament:

L'activitat es durà a terme a l'aire lliure, amb un itinerari senyalitzat d'una zona propera al centre educatiu


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

6-7 h


Preu/alumne original:

11 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

7 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

- Descobrir la flora i fauna característica dels hàbitats propers utilitzant els sentits. - Potenciar l'observació, la sensació i la percepció com a elements que faciliten el coneixement. - Promoure la interacció i el descobriment d'un espai desconegut. - Fomentar el contacte directe dels participants amb la natura, tot incentivant l'esperit d'investigació. - Promoure el respecte per l'entorn i envers la resta d'éssers vius.


Descripció de l'activitat:

Per començar a introduir la temàtica de l'activitat, es pregunta als participants quins són els sentits i si estan preparats per utilitzar-los per descobrir un espai natural. Durant l'itinerari (que sempre que es pugui serà circular), es faran cinc parades, i a cada una es proposarà una activitat, en què s'haurà d'utilitzar un sentit diferent. S'escolliran els indrets més adients on dur a terme les activitats relacionades amb la vista, el tacte, l'oïda, l'olfacte i el gust. Però, a més, durant l'itinerari es podran fer altres parades si es troben rastres d'animals, si es passa per algun mirador o si s'han de resoldre les inquietuds dels participants.


Materials utilitzats:

L'equip d'educadors portarà el material necessari per realitzar les activitats, així com el material d'investigació (binocles, brúixoles, pots de mostres, lupes, bosses...) i material gràfic (mapes, guies i fitxes identificatives). Els participants hauran de portar calçat còmode per caminar, una jaqueta impermeable, aigua i els àpats necessaris en funció de l'horari de sortida concretat.


Mecanismes d'avaluació:

Per tal de poder avaluar bé l'activitat i els educadors al final del taller, el professorat assistent omplirà un petit qüestionari amb observacions per millorar el taller i sobre els aspectes en els quals es pot aprofundir. Durant l'activitat el mateix educador valorarà la receptivitat dels participants per millorar (si els detecta) els punts dèbils del taller.


Observacions:

La durada de l'activitat és de tot el dia, amb una parada per esmorzar i per dinar. Un cop es concreti la data de l'activitat, s'enviarà al centre un programa definitiu i específic per al grup participant.