Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Associació Centre d'Educació Ambiental Alt Ter

Molí Petit, s/n
Sant Joan de les Abadesses - Ripollès
Telèfon: 972721317
Fax: 972721317
info@alt-ter.org
www.alt-ter.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Geologia i mineria al Pirineu


Descripció breu:

Itinerari geològic per les antigues explotacions mineres, en les quals s'observen i s'identifiquen diferents materials geològics que formen el relleu del Pirineu, així com les antigues explotacions i la resta d'infraestructures mineres.


Lloc o equipament:

Diferents explotacions mineres, actualment en desús, situades a diferents indrets de la comarca, com la vall del Freser o Ogassa, entre d'altres.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

6 hores.


Preu/alumne original:

11.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

8.35 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Identificar diferents tipus de roques aplicant mètodes d'observació i d'experimentació i interpretar-ne la formació i la transformació. 2. Provocar la interacció de l'alumne/a amb l'entorn i despertar el seu interès. 3. Fomentar el treball col·lectiu.


Descripció de l'activitat:

Itinerari geològic per les antigues explotacions mineres, en el qual, aplicant mètodes d'observació i experimentació, els alumnes identifiquen i interpreten diferents materials geològics (roques ígnies, sedimentàries i metamòrfiques i alguns minerals) i la seva formació. Es visiten les mines i les restes d'algunes infraestructures per a l'extracció de materials.


Materials utilitzats:

Mapes topogràfics i geològics, dossier de seguiment de l'itinerari, maleta del geòleg (martell, lupa, clau dicotòmica d'identificació de roques, etc.) i esquemes dels processos de formació dels diferents materials geològics, de l'activitat extractiva i del transport del material.


Mecanismes d'avaluació:

Al final els alumnes han de resoldre una sèrie de qüestions com a conclusions de l'activitat.


Observacions:

Cal preveure roba i calçat adequats, ja que es tracta d'un itinerari llarg per l'entorn natural i de dificultat moderada.