Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

La Sorellona

c/ Claveria 4
Girona - Gironès
Telèfon: 693728565
Fax: 972183229
info@sorellona.org
www.sorellona.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

El joc del xoriguer petit


Descripció breu:

L'activitat (per a infants de tres a sis anys) consisteix en una sessió durant la qual ens apropem a qualsevol espai natural i mitjançant un joc de proves els infants descobreixen algunes de les principals característiques de les aus, més concretament del xoriguer petit.


Lloc o equipament:

L'activitat es durà a terme a l'aire lliure, tant en un bosc proper, com a la platja, un prat, etc.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2-4 h


Preu/alumne original:

6.6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

4.1 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

- Apreciar i observar els rastres que es poden trobar pel bosc. - Donar a conèixer l'entorn que ens envolta i descobrir-ne alguns valors naturals. - Observar i utilitzar els diferents sentits. - Aconseguir sensacions a través dels sentits del tacte, l'oïda, l'olfacte... - Distingir la dieta dels ocells depenent de la forma del bec. - Provocar les respostes a formes, textures, mides. - Reconèixer el cicle vital dels ocells. - Fomentar el contacte directe de la mainada amb la natura, tot incentivant l'esperit d'investigació.


Descripció de l'activitat:

A l'escola arriba la carta d'en Xori, un xoriguer petit que ens vol ensenyar moltes coses perquè entenguem com és el seu dia a dia al Parc Natural del Cap de Creus. En Xori és molt jove i per això demana als infants si el volen acompanyar en el descobriment dels sentits tot jugant. Els infants experimenten les vivències pròpies del xoriguer en primera persona i també coneixen altres animals que viuen al Parc. Es tracta d'una activitat sensorial que combina el joc simbòlic, la creativitat, l'expressivitat i el respecte a la natura i a la resta de companys. Els alumnes pinten la seva màscara de xoriguer i s'espavilen per trobar menjar, evitar els atacs dels seus depredadors, construir un niu, etc. És una sessió que no els deixa indiferents! Els educadors són tècnics especialitzats que dominen perfectament les tècniques de mostreig, i a més són grans coneixedors de la fauna i flora del medi terrestre.


Materials utilitzats:

La Sorellona aportarà el material tècnic necessari: retallables de la màscara del xoriguer petit, fitxes plastificades de diferents ocells, tipus de becs, cants dels ocells. Material que cal que portin els alumnes: aigua, esmorzar, calçat i roba còmodes, gorra i crema solar, jaqueta per si fa fred.


Mecanismes d'avaluació:

Per tal de poder avaluar bé l'activitat i els educadors al final del taller, el professorat assistent omplirà un petit qüestionari amb observacions per millorar el taller i sobre aspectes en els quals es pot aprofundir. Durant l'activitat el mateix educador valorarà la receptivitat dels participants per millorar (si els detecta) els punts dèbils del taller.


Observacions:

Activitat adaptada a les necessitats dels infants entre tres i sis anys, que es pot realitzar dins del centre escolar o bé a l'exterior, segons les necessitats dels mestres i alumnes. La durada es pot modificar i es pot adaptar a alumnes de cursos superiors.