Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Ajuntament de Banyoles

Pl. dels Estudis, 2
Banyoles - Pla de l'Estany
Telèfon: 972574467
Fax:
museudarder@ajbanyoles.org
www.museusdebanyoles.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Mamífers


Descripció breu:

A través de diversos enigmes i jocs que durem a terme a les sales del Museu Darder de Banyoles, diferenciarem els mamífers de la resta d'animals i descobrirem com són, què mengen, on viuen, etc. Amb una dinàmica activa i participativa descobrirem mamífers d'aquí i de països llunyans i aprendrem a distingir-los. Per aprofundir en els mamífers autòctons, treballarem amb diferents rastres (pèl, petjades, excrements, etc.) per poder identificar-los quan ens passegem pel bosc.


Lloc o equipament:

Museu Darder. Espai Darder


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Sí

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat:

Durada:

2 h


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

- Identificar les característiques principals dels mamífers. - Aprendre a observar els animals i distingir-ne les diferències. - Fomentar el respecte envers els animals mitjançant un millor coneixement. - Reconèixer la fauna del nostre territori i la necessitat de garantir-ne la conservació.


Descripció de l'activitat:

A l'Espai Darder, i a través de diverses dinàmiques i jocs, es treballaran els aspectes fonamentals dels mamífers fixant-nos en el pèl, el color, l'alimentació, l'hàbitat i parts del cos destacades. Es pretén que descobreixin i estableixin els patrons característics d'aquest grup d'animals a través de la deducció, tot i que observaran excepcions i particularitats d'alguns mamífers curiosos. Aprofitant la col·lecció Darder, podran observar mamífers de territoris molt llunyans i diferenciar-los dels mamífers que podem trobar a casa nostra.


Materials utilitzats:

Col·lecció Darder, làmines diverses, enigmes, motlles de rastres, excrements, pells, banyes, ossos de diferents mamífers i fitxes de treball.


Mecanismes d'avaluació:

Es lliura als professors responsables del grup un qüestionari per valorar l'activitat. També es té en compte la valoració dels educadors que duen a terme l'activitat.


Observacions: