Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Educa Viladrau

Pg. Farigoles, 3 bis
Viladrau - Osona
Telèfon: 619369081
Fax:
educa@educaviladrau.com
www.educaviladrau.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

El Parc Natural del Montseny i els seus ecosistemes


Descripció breu:

Sortida a diferents ecosistemes que conformen la vessant gironina del Montseny en què es coneixeran els elements que conformen els ecosistemes mitjançant l'observació, l'anàlisi crítica i el raonament deductiu, i es reconeixeran les relacions que s'hi produeixen.


Lloc o equipament:

Boscos del Parc Natural del Montseny, Viladrau


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat:

Durada:

3 h 30 min


Preu/alumne original:

10 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

7.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

- Afavorir l'observació, la investigació, l'ús del mètode científic i l'objectivitat. - Fomentar el raonament deductiu i l'anàlisi crítica. - Descobrir la complexitat i la riquesa dels ecosistemes. - Afavorir actituds de respecte per l'entorn. - Gaudir de l'aspecte lúdic de la sortida.


Descripció de l'activitat:

10.30 h: arribada. 11.00 h: inici de l'activitat i divisió dels alumnes en grups, cadascun dels quals visitarà un ecosistema diferent. 11.05 h: "Què en sabem?", activitat que permet conèixer i compartir els coneixements previs dels alumnes pel que fa als ecosistemes que habiten el Montseny i el seu funcionament, i inici de la sortida. Cada grup farà una passejada tranquil·la per un ecosistema diferent, escollit entre els més representatius de la vessant gironina del Montseny. A partir dels diferents tipus de sòl, s'observaran i s'analitzaran els diferents elements que conformen l'ecosistema i les relacions que es produeixen, mitjançant l'anàlisi crítica i el raonament deductiu. En acabar, cada alumne omplirà un full de treball de manera individual com a resum de l'activitat. 13.30 h: "Què hem après?", activitat de reflexió final conjunta, i resolució de dubtes mitjançant el diàleg entre els alumnes i entre els alumnes i l'educador. 14.00 h: comiat.


Materials utilitzats:

Llapis, gomes, maquinetes, suports rígids, fulls de treball, fitxes de fauna i bossetes de mostres.


Mecanismes d'avaluació:

Activitat "Què en sabem?" per tenir una primera presa de contacte amb el grup, observació directa de la implicació i la participació del grup, activitat "Què hem après?" per valorar l'anàlisi i treure'n conclusions, i full d'avaluació de l'activitat per a l'educador, el mestre i els alumnes.


Observacions:

- Des de l'escola cal contactar amb nosaltres per fer aquesta activitat i mantenir una conversa telefònica per adaptar-la al màxim a les necessitats del grup (treball previ i posterior, adaptació del nivell, etc.). Tot seguit, s'elabora un programa detallat de la jornada que es fa arribar a l'escola perquè els mestres hi donin el vistiplau. La implicació i la participació dels mestres durant l'activitat és clau per a la motivació dels alumnes, així com per poder aprofitar més bé la informació per al treball posterior a l'escola. - La confecció d'un mural resum és opcional.