Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

SISMIC, Natura en actiu

C. Geranis, 116
Olot - Garrotxa
Telèfon: 657861805
Fax:
beth@sismic.cat
www.sismic.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

A volcano from inside - 6h


Descripció breu:

Activitat en anglès. Estudiant el vulcanisme de la Garrotxa, ens centrarem en la complexa erupció del volcà del Croscat a partir de l'observació dels materials de diferents fases eruptives a les grederes, on farem una classificació de piroclasts. L'observació directa de diferents colades de lava (Sant Joan les Fonts i Castellfollit de la Roca) ens permetrà estudiar els hàbits de retracció de la lava i la seqüència de formació d'aquests afloraments.


Lloc o equipament:

Grederes del volcà del Croscat i colades de lava de Sant Joan les Fonts i Castellfollit de la Roca


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat:

Durada:

6 h


Preu/alumne original:

12.65 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

9.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

- Observar, estudiar i interpretar la història geològica del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa a través de la visita a diferents reserves naturals. - Conèixer l'acció humana en el paisatge i les accions que cal prendre en un espai protegit. - Millorar les competències comunicatives en llengua estrangera (anglès).


Descripció de l'activitat:

Activitat en anglès per estudiar el vulcanisme de la Garrotxa. Explicarem què és un parc natural i la seva importància en la gestió del territori. Estudiarem la complexa erupció del volcà del Croscat, observant els materials de diferents fases eruptives. A l'aflorament del Boscarró, a Sant Joan les Fonts, observarem la superposició de tres colades de lava i estudiarem els hàbits de retracció de la lava, és a dir, la forma que adquireix quan es refreda. Un passeig agradable de baixada a Castellfollit ens permetrà observar l'espectacular cinglera basàltica, fruit d'una superposició de dues colades de lava. També analitzarem la modificació del paisatge per l'acció dels volcans. Al llarg de tot el recorregut, veurem i analitzarem la influència humana en el territori i les eines del Parc Natural com a ens gestor d'un espai per minimitzar-ne els impactes.


Materials utilitzats:

Dossier d'activitats, pissarra, fotografies i recursos gràfics. Els alumnes també tenen un treball previ per preparar la sortida.


Mecanismes d'avaluació:

Fitxes de valoració de l'activitat que s'entreguen al final: una per als professors i una altra per als educadors.


Observacions:

Cal que els nens i nenes vinguin amb roba i calçat adequats per fer l'activitat a l'exterior i amb indumentària adequada per a la pluja. A més, cal que portin llapis o bolígraf per emplenar el quadern de camp. Per cada grup de 20 alumnes cal que hi hagi un docent a fi de vetllar pel bon funcionament del grup.