Programa 2023-2024

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu del Cinema

C/Séquia, 1
Girona - Gironès
Telèfon: 972412777
Fax:

www.museudelcinema.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

El conte s'anima


Descripció breu:

Descobrim alguns dels aparells i espectacles visuals que van fer possible la invenció del cinema. Ens centrarem en la seva funció narrativa i experimentarem els principis que fan possible la creació d'imatges en moviment a través de contes tradicionals adaptats als valors actuals. L'activitat consta de tres parts diferenciades, en les quals es farà un petit espectacle d'ombres, una visita parcial al Museu i una part manipulativa en què es construirà una joguina òptica.


Lloc o equipament:

Museu del Cinema.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h 30 min.


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer diferents formes de narrar històries amb imatges al llarg del temps. 2. Descobrir l'origen de la imatge en moviment. 3. Descobrir les joguines òptiques i el seu funcionament elemental. 4. Elaborar una joguina òptica. 5. Afavorir la creativitat dels nens i nenes. 6. Aprendre a valorar i respectar el patrimoni cultural del Museu.


Descripció de l'activitat:

Aquesta activitat permetrà descobrir diferents maneres de narrar històries amb imatges al llarg del temps i també coneixerem com s'aconsegueix l'animació de les imatges.


Materials utilitzats:

Figures d'ombres de La caputxeta vermella; audiovisual de llanterna màgica El gat amb botes; audiovisual de Georges Méliès La ventafocs; material per fer un taumatrop d'Els tres porquets.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta al responsable del grup i als alumnes participants en què podran avaluar directament la tasca de l'educador/a, els recursos utilitzats, el grau de satisfacció i l'assoliment dels objectius de l'activitat.


Observacions:

Hi ha material didàctic per al professorat per treballar després de la visita del Museu. El grup mínim per fer aquesta activitat és de vint alumnes. Si el grup és inferior a aquest nombre de participants, el centre haurà d'assumir la diferència fins a arribar a cobrir aquest cost.