Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Empordà Mar

C/ Unió 62
El Port de la Selva - Gironès
Telèfon: 607971666
Fax:
empordamar@empordamar.com
www.empordamar.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Tallers de pesca sostenible i residus marins a les confraries


Descripció breu:

Vaixells, peixos, arts de pesca, ulleres 3D, microplàstics, eines interactives per donar a coneixer als alumnes de les escoles les diferents arts de pesca, la pesca sostenible i la problemàtica dels residus i els plàstics al mar en les confraries, centres d'interpretació del mar i platges.


Lloc o equipament:

Confraries, platges, aiguamolls, etc.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 hores.


Preu/alumne original:

8 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

6.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Descobrir les principals arts de pesca i com hauria de ser la tendència cap a una pesca més sostenible; 2. Identificar les espècies que reben més pressió i quins aspectes s'han de tenir en compte quan anem a comprar; 3. Avaluar les causes i les conseqüències de la contaminació marina; 4. Experimentar el funcionament de la pesca descobrint les diferents embarcacions de pesca i les seves arts en miniatura.


Descripció de l'activitat:

L'activitat consisteix en la realització de quatre tallers relacionats amb el món de la pesca i els residus. Per dur a terme l'activitat muntem 4 carpes amb un monitor a cada una. Cada taller dura uns vint o trenta minuts i el poden fer entre 12 i 15 alumnes a la vegada. Els quatre tallers es fan simultaniament; per tant, poden estar treballant en els diferents tallers aproximadament 50 alumnes al mateix temps.


Materials utilitzats:

Ulleres 3D de realitat virtual, vaixells i arts de pesca en miniatura, representació de peixos i canyes de pescar, paper i guia pedagògica, entre d'altres.


Mecanismes d'avaluació:

Un cop acabada l'activitat, ens posem en contacte amb contacte amb el professorat que ha treballat la guia pedagògica i ha acudit als tallers i els demanem una valoració del funcionament de l'activitat per saber si ha estat correcte o caldria canviar alguna cosa.


Observacions:

En els enllaços següents us podreu descarregar el full informatiu i la guia pedagògica: https://www.empordamar.com/guiapedagogicacat.pdf i https://www.empordamar.com/tallers-emporda-mar-cat.pdf.