Programa 2023-2024

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Alive Fundació

Carrer Port de la Clota
Escala, l' - Alt Empordà
Telèfon: 747459773
Fax:

www.alivefund.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

BWF - Beach Waste Forensics


Descripció breu:

Projecte de ciència ciutadana i educació per a la sostenibilitat que promou una investigació dels residus trobats a les platges de la badia de Roses. Els participants faciliten dades a administracions (Agència de Residus de Catalunya) i a plataformes d'observació ciutadana (Minka), i envien un informe de resultats als municipis de la zona per instar a la prevenció de residus.


Lloc o equipament:

Platges de l'Empordà.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

90 min de sessió al centre + 3 h a la platja + 90 min de sessió al centre


Preu/alumne original:

25 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

21 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Impulsar la implicació en la recollida d'informació científica;  2. Conèixer la gestió de residus a escala local i estatal, les diferents fraccions de residus i la importància del reciclatge; 3. Aprendre les diferències entre espècie endèmica, autòctona, introduïda, al·lòctona o exòtica i invasora.


Descripció de l'activitat:

L'activitat es divideix en dues sessions i una activitat en línia. La primera és la visita a l'escola, en la qual s'estableix un primer contacte i es prepara l'activitat de ciència que es durà a terme. La segona té lloc a la platja. Cada equip d'investigació BWF (similar a CSI o FBI) està format per 6-8 alumnes que actuen com a coordinador, col·lectors, científics de platja, fotògrafs forenses i redactors. Els participants poden tenir més d'un rol alhora.


Materials utilitzats:

Llençol, cintes adhesives, galleda i guants de jardí. Cal: càmeres fotogràfiques o telèfons intel·ligents (smartphones) i ordinador amb accés a Internet.


Mecanismes d'avaluació:

Coavaluació.


Observacions:

L'activitat inclou el transport a la platja.