Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu d'Arqueologia de Catalunya - Girona

C/ Santa Llúcia, 8
Girona - Gironès
Telèfon: 972204637
Fax: 972216487
macgirona.cultura@gencat.cat
www.macgirona.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Visita teatralitzada en línia


Descripció breu:

«Pare Abat, hi ha pelegrins!» Així comença la nostra divertida visita teatralitzada que oferim en format en línia. Un recorregut pel monestir de Sant Pere de Galligants, una de les mostres més notables del romànic català, del qual només resten visibles l'església i el claustre, Actual seu del Museu d'Arqueologia de Catalunya a Girona, tenim constància de la seva existència ja en el s. X, si bé la construcció actual és del s. XII. Al monestir hi vivien monjos benedictins que van teixir la seva història en relació amb la ciutat i el seu entorn.


Lloc o equipament:

Museu d'Arqueologia de Catalunya-Girona


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1.30 hores


Preu/alumne original:

2.64 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

0.79 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Conèixer els trets generals de la cultura medieval. Descobrir com vivien les comunitats de monjos en un monestir com Sant Pere de Galligants. Descobrir la relació del món religiós i el món civil en aquesta època. Conèixer com es vivia en un burg (barri) com el de Sant Pere en època medieval.


Descripció de l'activitat:

A través d'una plataforma en línia, interactuen educador/a i alumnat. Amb el suport d'uns vídeos, l'educador/a estableix el fil conductor de la història conversant amb els nostres monjos actors.


Materials utilitzats:

Vídeos. Material gràfic. Material textual.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta al professorat.


Observacions:

El cost de la sessió és de 66 ¿ i el nombre mínim d'alumnes és de 25. En cas que el grup classe no arribi a cobrir el cost total de l'activitat (perquè, per exemple, són pocs alumnes), la diferència l'haurà d'assumir l'alumne o l'escola.