Glossari


Biblioteques per tipologia

La biblioteca és un centre local d’informació que facilita tot tipus de coneixement i informació als seus usuaris. Els seus serveis es fonamenten en la igualtat d’accés per a tothom. Inclou un conjunt organitzat de llibres, publicacions periòdiques, gravats, mapes, enregistraments sonors, documentació gràfica i altres materials bibliogràfics, manuscrits, impresos o reproduïts en qualsevol suport que tingui per finalitat reunir i conservar aquests documents i facilitar-ne l’ús a través dels mitjans tècnics i personals adequats per a la informació, la investigació, l’educació o el lleure.

 Les biblioteques no públiques inclouen:

  • Biblioteques especialitzades: Biblioteques o centres de documentació que depenen d’una institució, pública o privada, que contenen fons centrats principalment en un camp específic del coneixement i que tenen com a objectiu principal donar suport, en la presa de decisions, al personal de la seva institució, o bé facilitar informació concreta sobre una matèria o oferir serveis tècnics per al desenvolupament de les investigacions del personal de la mateixa institució o d’usuaris externs.
  • Biblioteques per a grups específics d’usuaris: Tenen una col·lecció de caràcter general i ofereixen els seus serveis exclusivament a determinades categories d’usuaris, com ara presos o pacients d’hospital.

Font: Departament de Cultura (GENCAT)

(*) Les dades anteriors al 2020 provenen de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).

Logo DDGI