slide slide

Programes Pedagògics de la Diputació de Girona

Els Programes Pedagògics de la Diputació de Girona tenen com a finalitat materialitzar l'aproximació dels escolars al patrimoni cultural i natural de les terres de Girona.

El conjunt de les activitats estan repartides arreu del territori gironí, i són organitzades per entitats especialitzades en aquest tipus de serveis

Més informació


Indika
Programa que té com a objectiu apropar els escolars als centres de conservació, difusió i interpretació del patrimoni cultural gironí.
Identitats, arrels i tradicions
Programa que té com a objectiu apropar els escolars a les entitats i associacions de cultura popular i tradicional catalana de ls comarques gironines.
Tallers ambientals
Programa que tracta dels principals temes transcendents per a la qualitat del medi ambient i que promou l'extensió del desenvolupament sostenible.
Del mar als cims
Programa que ofereix activitats d'educació en la natura i de coneixement dels espais naturals de les comarques gironines.

Programes divulgatius i educatius

Esport adaptat
Programa que té com a objectiu crear consciència i sensibilitzar els escolars sobre l’esport adaptat, així com promoure els valors i l’acceptació envers les persones amb capacitats diverses.
Programa el Montseny a l'Escola
Programa que pretén donar a conèixer als escolars el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.
Descoberta de l'entorn natural a l'escola
Programa que té per objectiu apropar els alumnes, des de la perspectiva de l'educació per a la sostenibilitat, al seu entorn natural més proper.
Argonautes
Programa d’ajuts al transport per a sortides escolars als museus i equipaments patrimonials adreçat als centres educatius catalogats de màxima complexitat pel Departament d'Educació. Programa impulsat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Casals educatius
Programa dedicat a donar a conèixer la figura i el llegat universals de Pau Casals.
L'univers poètic de Miquel Martí i Pol
Programa que pretén apropar els infants a la poesia per mitjà de l'obra de Miquel Martí i Pol.
Progrma Sigues tu
Programa de l'àmbit psicosocial, dissenyat per entrenar infants i adolescents en les habilitats per a la vida.
Programa Aula Parlament
Plataforma nascuda amb l'objectiu de fer més accessible la institució parlamentària als infants.
Atempo
Projecte que teixeix aliances entre el món artístic i món educatiu a través d’activitats als centres educatius i accions formatives adreçades a professionals. És impulsat per la Fundació La Ciutat Invisible i el festival Temporada Alta, amb el suport de la Fundació Banc Sabadell.