.

CERCADOR _

  • Crozet, Pia

FONS D'ART _

Tornar

Crozet, Pia _

Roanne (França), 1950

s/t (fragment) (fragment)

BIOGRAFIA _

Nascuda a França, es forma a l'Acadèmia Charpentier de París. Posteriorment, va estudiar a l'Escola Superior de Belles Arts de Valença, entre els anys 1969 i 1971, i a l'Escola Superior de Belles Arts de Perpinyà. El 1973 va obtenir el Diploma Nacional d'Escultura a França. Per qüestions familiars, es trasllada a Catalunya i s'instal·la a Blanes, Girona, i en l'actualitat viu a Flaçà.

A Girona, participa activament en la recuperació del patrimoni històric i artístic de la ciutat, especialment el centre Isaac el Cec, juntament amb el seu marit Josep Tarrés.

En la seva obra inicial dominaven les formes abstractes que han derivat a una figuració molt estilitzada. Treballa especialment el marbre i l’alabastre, materials translúcids dels quals aprofita molt bé els efectes de la llum i també els metalls, especialment l’acer.

A més de l’escultura ha fet obra pictòrica de gran format i el 2007 va ser l’autora escollida per fer el tapís l'Escola Municipal d'Art al centre cultural La Mercè. Té molta obra pública a la ciutat de Girona com “El Crit de la bruixa” als Jardins de la Francesa i “A Josep Pla” a la Plaça Josep Pla.

La seva obra està representada en col·leccions com la Parc Art a Cassà de la Selva o també a la Fundació Vila Casas. Ha exposat a Girona, diversos municipis de Catalunya, i a països com França o Alemanya.

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

http://www.masdendorra.com/ca/artistes/veure/Pia%20Crozet#.VDTbbOedWNI

http://www.bonart.cat/tag/pia-crozet/

ARTISTA