.

CERCADOR _

  • Noguer Matamala, Maria Dolors

FONS D'ART _

Tornar

Noguer Matamala, Maria Dolors _

Mata (Porqueres), 1954

L'hora del tè (fragment)

BIOGRAFIA _

Inicià la seva formació l’any 1979, fent un curs de ceràmica a la Bisbal d’Empordà. Seguidament, entre els anys 1984 i 1987, es formà, primer, a l’Estudi d’Art Lloberas i, després, al d’en Fita, a Girona. Posteriorment, realitzà un curs de gravat i estudià el ferro amb el guiatge de Cristof Leber. L’any 2009 va estudiar, juntament amb nou artistes més, al Centre Cultural la Mercè de Girona.

La seva obra ha estat exposada en nombroses ocasions, tant individualment com col·lectiva, a diversos municipis de les comarques de Girona, com també a Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Vilafranca del Penedès i a França. Cal destacar les mostres individuals, com ara les fetes a la Casa de Cultura Bisbe Lorenzana de Girona (1993), a la Galeria Tuset de Barcelona (2001), a la Galeria Giart de Girona (2002) o, la més recent, a la Galeria Traç d’Art de l’Estartit (2012).

Entre les distincions rebudes per la seva obra trobem el premi Banco Hispano Americano - II Concurs “Girona m’enamora”, el 1991; l’accèssit al concurs de la Diputació de Girona del 1993, i en nombroses ocasions ha estat seleccionada en la Mostra d’Art de la Fundació Studium de Girona.

OBRES _

ARTISTA