.

CERCADOR _

  • Torres Monsó, Francesc

FONS D'ART _

Tornar

Torres Monsó, Francesc _

s/t (nu) (fragment)

BIOGRAFIA _

Va iniciar la seva formació a l'Escola de Belles Arts de Girona i al taller de Joan Orihuel. A Barcelona també treballà als estudis d'Enric Monjo i de Josep Clarà. El 1950 fundà el grup Postectura. El1954 obtingué una beca de l'Institut Francès i féu una estada a París, on va rebre la influència de l'obra de Juli González.

La seva obra es caracteritza per la recerca de la forma, l'experimentació amb materials molt diversos i la inquietud permanent per la investigació, estretament vinculada a les tendències de l'avantguarda internacional.

La seva extensa trajectòria artística suposa una evolució de l'escultura avantguardista cap a la postmodernitat. Des dels seus inicis, deixà de banda les tendències del moment i les influències dels seus mestres, i revisà el noucentisme imperant. En un primer moment buscà una estilització figurativa, i va evolucionar vers un expressionisme existencialista. Amb els anys, connectà amb les noves tendències de l'abstracció, el minimalisme i l'art conceptual.

Rebé diversos premis nacionals i internacionals. El 1991 li van concedir la Creu de Sant Jordi. La seva obra ha estat exposada en nombroses exposicions individuals i col·lectives a Catalunya, a la resta de l’Estat espanyol i a París, Milà, Budapest, Anvers, la Haia, Salzburg, Oldenburg, l'Havana, Beirut i Damasc.

OBRES _

ARTISTA

s/t (nu):