.

CERCADOR _

  • Penadès López, Agustí

FONS D'ART _

Tornar

Penadès López, Agustí _

València, 1935

Espai ambient alterat (fragment)

BIOGRAFIA _

La seva obra es caracteritza per un afany d’experimentació i investigació constant. El seu treball recent neix d’una necessitat interior que inclou relectures de l’Action Painting, l’expressionisme abstracte americà, certs ideogrames de la cal·ligrafia oriental i, sobretot, de l’informalisme pel que fa al seu gust per la matèria.

Treballa diferents formats, però és en les grans dimensions on s’expressa amb tota la seva contundència i exaltació: matèria i espai, matèria i gest, matèria i moviment hi troben l’espai adequat. La matèria es remou en moviments vertiginosos, es construeix en densos nuclis o es desfà en traçats temperamentals fins a aconseguir una xarxa de vivències i situacions emocionals. Enfrontaments, distorsions, erupcions, fluctuacions, deformacions... són els principis actius d’aquesta constant batalla que manté amb la seva obra.

Ha exposat individualment a Manresa, Mataró, Barcelona, el Vendrell, Tarragona i Figueres, entre d’altres ciutats catalanes. També ha exposat a Bèlgica (Anvers i Brussel·les), Suècia (Helsingborg), Portugal (Porto), Itàlia i Andorra la Vella.

OBRES _