.

CERCADOR _

  • Guinó Boix, Ricard

FONS D'ART _

Tornar

Guinó Boix, Ricard _

Girona, 1890 - Antony (França) , 1973

Testa de profeta (fragment)

BIOGRAFIA _

Es va formar a la ciutat de Girona, on va formar part del grup artístic de començament del segle xx, i a Barcelona. El 1910 participà en l’Exposició de Retrats de Barcelona, en la qual va conèixer Arístedes Maillol, de qui va ser ajudant i deixeble. Amb ell anà a París, on va conèixer Auguste Renoir.

En aquells moments, A. Vollard introduïa Renoir en el camp de l’escultura, però a causa d’una malaltia que li afectava les mans, no les podia executar. Va ser llavors quan Guinó va ser cridat per l’artista perquè executés el treball. Això va fer que l’any 1917 se li reconegués la coautoria de les escultures de Renoir, després d’un procés polèmic.

Com a artista, durant la seva primera etapa va fer retrats força originals dels seus amics Prudenci Bertrana i Miquel de Palol. Després de l’etapa Renoir, conreà un classicisme relacionable amb el noucentisme català.

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

FONTBONA, Francesc: Ricard Guinó, el silenciós col·laborador de Renoir, «Serra d'Or», any XIV, núm. 158 (15 novembre 1972) pp. 31-32 (735-736).

FONTBONA, Francesc: Ricard Guinó, retorn a casa. Al catàleg de l'exposició Ricard Guinó. Escultures i dibuixos, Ajuntament de Girona, Octubre 1992, pàgs. 11-17.

ARTISTA