.

CERCADOR _

  • Amadeu Grau, Ramon

FONS D'ART _

Tornar

Amadeu Grau, Ramon _

Barcelona - 1745 , Barcelona

BIOGRAFIA _

Va iniciar la seva formació en el món de la terrissa, fins que als 25 anys inicià els seus estudis d'escultor en el gremi dels escultors, entalladors i arquitectes de Barcelona. Quan els francesos van envair Barcelona, Amadeu formà part d’una conspiració antinapoleònica que fracassà. Fugí de la ciutat de Barcelona junt amb Apel·les Mestres. Durant la resta de l’ocupació napoleònica a Catalunya, es quedà ocult a Olot (1808-1814), on creà un estil ben marcat que avui coneixem com a Escola Olotina.

Durant els primers anys, havia treballat per a cases nobles de Barcelona, feina que combinava amb la realització de figures per a pessebre. Posteriorment, ja a Olot, es dedicà sobretot a figures per a retaules i pessebres, seguint l’estil dels costums i vestits de Catalunya. Feia tres classes de figures: de talla de fusta, de fang cuit i de cap i potes, amb ànima de fusta i revestides amb teles emmidonades, en totes les mides, des de figures de pessebre fins a format natural. 

El 1778 la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando de Madrid li concedí el grau d’Acadèmic Professor Supernumerari.

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

http://www.pessebristes.org/ficha_autor.asp?ID_Autor=15