.

CERCADOR _

  • Viladecans, Joan Pere

FONS D'ART _

Tornar

Viladecans, Joan Pere _

Barcelona, 1948

Dos (fragment)

BIOGRAFIA _

Inicia la seva carrera artística presentat per Joan Brossa l’any 1969; des de llavors ha estat considerat un dels artistes catalans més interessants de la seva generació.

Va exposar per primera vegada el 1969, i es movia entre un art objectual (titula així moltes de les seves obres) de filiació surrealista i, de vegades, amb caràcter de poema visual, i pintures sobre tela amb la inserció de diversos elements. Més tard, l’artista avançà vers formes i signes també de caràcter conceptual i amb una evident importància del collage. Treballa amb papers rugosos, perquè valora la irregularitat com a qualitat, i potencia els efectes plàstics.

Té una trajectòria amb un procés reflexiu i creatiu constant que l’han conduït a madurar artísticament. La racionalitat i la intuïció, la figuració i l’abstracció, configuren la personalitat artística de Joan Pere Viladecans i converteixen la seva obra en un llenguatge únic i personal. 

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

MIRALLES, Francesc, L'època de les avantguardes, 1917-1970, “Història de l’Art Català”, vol. VIII, edicions 62, Barcelona, 1983.

CORREDOR-MATHEOS, J, La segona meitat del segle XX, “Història de l’art català”, vol. IX,. Edicions 62, Barcelona, 1996.

ARTISTA