.

CERCADOR _

  • Masriera Manovens, Josep

FONS D'ART _

Tornar

Masriera Manovens, Josep _

Barcelona, 1841 - 1912

Paisatge (fragment)

BIOGRAFIA _

Fill de Josep Masriera i germà gran dels artistes Frederic i Francesc Masriera, va ser joier de professió. Va cursar el seus estudis artístics a l’Escola de Belles Arts de la Llotja i va mostrar una gran destresa en el dibuix. Fou president del Cercle Artístic de Barcelona i de l’Acadèmia de les Ciències.   

Ja des dels inicis mostra predilecció pel paisatge,  i s’inspira en els boscos de Llavaneres, la Garriga, Camprodon, Sant Hilari, Olesa, les Escaldes i el Pirineu Català.  També va dedicar part del seu temps a l’escriptura; d’ell es coneix un àlbum titulat Cifras decorativas para artes e indústrias, i els llibres El grabado en las piedras finas, El arte oriental i El arte de cincelar. També va escriure la biografia de molts artistes com Lluís Rigalt, Fluixench, Serra Gibert, Pellicer...  
 
Va realitzar nombroses exposicions i al llarg dels anys aconseguí medalles i premis a Madrid, a Barcelona i a Europa: el 1876 va exposar a Madrid un paisatge titulat Del natural, i fou premiat amb la tercera medalla; dos anys més tard, va aconseguir la primera medalla amb la seva obra Estany de Llavaneres; el 1883 va exposar a Munic i a Berlín, i el 1889 fou premiat a París amb una medalla de bronze; el 1891 realitzà una exposició de paisatges a Barcelona, entre els quals hi havia Bosc de Llavaneres, Racó de Sant Hilari i Puda de Montserrat; i el 1909 aconseguí una primera medalla en una exposició a Barcelona. 

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

MIRALLES, Francesc, L’època de les avantguardes 1917-1970, vol. VIII, edicions 62, Barcelona, 1997, pàg. 242 (2 vol.).

FONTBONA, Francesc. Del Neoclassicisme a la restauració, 1808-1888 “Història de l’Art Català!, vol. VI, edicions 62, Barcelona, 1983, pàg. 212, 216, 220, 222.

ARTISTA