.

CERCADOR _

  • Corriols i Pagès, Salvador

FONS D'ART _

Tornar

Corriols i Pagès, Salvador _

Olot, 1907 - 1975

Hostalets d'en Bas (fragment)

BIOGRAFIA _

Va començar la formació artística als 9 anys a l'Escola de Belles Arts d'Olot, sota el mestratge de Celestí Devesa i Martí Casadevall. L'any1934 va anar a estudiar a l’Escola Paisatgística d’Olot, sota la direcció d’Iu Pascual, i entre els mestres que va catenir destaquen Xavier Nogués, Pere Créixams, Francesc Labarta i Joan Colom. Més tard, va formar part del professorat d'aquesta escola. Fou també alumne de l'Escola d'Art Sant Jordi de Barcelona i, posteriorment, va cursar estudis a l'Escola Superior de Paisatge de Catalunya.

Es va especialitzar en la pintura de paisatge amb les tècniques pictòriques que havia après. La seva obra es considera, segons el crític d'art Ángel Marsà, representativa del paisatgisme neoimpressionista. Era un dibuixant amb una gran sensibilitat cromàtica: practicava una singular i homogènia aplicació del color, entrellaçant corporeïtat i joc volumètric. Tenia cura de la simplificació, sense perdre mai el sentit enriquidor de la lluminositat. La seva pintura és de pinzellades grosses, molt pastoses, amb uns grans cels que tenen habitualment una lluminositat intensa.

Va participar en diverses exposicions, tant col·lectives com particulars, a Olot, Girona, Barcelona, Vilanova i la Geltrú, València i Bilbao. Però, sobretot, va exposar a la sala Pinacoteca de Barcelona.

Corriols va compaginar la pintura amb la seva feina al taller d'imatgeria religiosa de Can Castellanes d'Olot.

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

ANAYA, Mª Àngels. «número 1423 14/12/2007 pàgines 55 i 56». A: Revista La Comarca d'Olot, 2007.

«número 35». A: Escola Superior de Paisatge Olot, Generalitat de Catalunya, 1934-1939, 1987.

GRABOLOSA, Ramón. Olot, en les arts i en les lletres, 1974.

MONTMANY, Antònia. Repertori de catàlegs d' exposicions col·lectives d' art a Catalunya (fins a l' any 1938), 2002.

«El paisatgisme a la primera meitat del segle XX» pàg. 132. A: Atlas paisatgístic de les terres de Girona. Volum I. La Garrotxa, El Ripollès, La Selva i El Gironès, 2010.