.

CERCADOR _

  • Barraca - Bosch Lleó, Jordi

FONS D'ART _

Tornar

Barraca - Bosch Lleó, Jordi _

Banyoles, 1957

... de pel·lícula (fragment)

BIOGRAFIA _

A partir de 1979 exposa regularment. Alguns dels seus treballs estan emmarcats dins les sèries: "Exercicis sobre un llapis", "Emmotllats de cartró", "Carrers i espais somiats", "Bars", "Davant del vidre", "Fòssils", "Esventats", "Nínxols involuntaris", "Memòria de la terra", "Contradiccions de la transparència", "Desforestació", "Escales" i "Teranyines urbanes".

El gener de 1985 enceta un nou llenguatge plàstic batejat per Jaume Fàbrega amb el nom de Nivopintura (acció pictòrica efímera que utilitza la neu com a suport). Cal destacar la nivopintura El Bullidor, Pas de la Casa (Andorra) feta l’any 1987, d’una extensió de 20.000 m2 i enregistrada per la Televisió Espanyola per emetre en el programa Punt de Fuga, i Sang de neu, espectacle pictoricoteatral realitzat amb Babaus Teatre l’any 1997. Ha realitzat nivopinturas als Alps, als Andes, a Karakorum i a l'Himàlaia.

Té escultures a l’aire lliure a Banyoles, Porqueres (passeig d’escultures de Can Ginebreda), Cornella del Terri, Palol de Revardit, Sant Gregori, Fornells i Cassa de la Selva (Parc Art).

El 1985 guanya el 1r premi de pintura Ciutat de Felanitx (Mallorca) i el 1993 el 2n premi de pintura Comarca del Pla de l’Estany.

Entre altres llocs ha exposat a Can Ginebreda (Porqueres); Arco (Madrid); Art Expo (Montreal-Canadá); les galeries Metronom i Angela Rodeja (Barcelona); Expoart, Espais i sales municipals (Girona); Sala Tretze (Banyoles); Art-3 (Figueres); Les Bernardes (Salt), bars restaurant com La Penyora (Girona), Piscolabis (Barcelona) i 1929 (Banyoles). També ho ha fet a Olot, Blanes, Sarrià de Ter, Cotlliure, Niça, Cannes (França)...

El 1992 escriu i il.lustra el llibre Makalu (Quan t’acostumes al blanc) i el 2003 Els colors del blanc.

OBRES _